Hirdetés

Menetrendszerűen megskalpolták az Intel Core i7-8700K-t

A Coffee Lake kódnevű lapka és a fémkupak között a szokásos paszta található.

Az új processzorsorozatok megjelenését manapság kupaktalanított képek követik, így a Coffee Lake generáció sem kerülhette el a skalpolást. Ezúttal a HKEPC rakott ki a Facebookra egy bejegyzést egy fémkupakjától megfosztott Core i7-8700K-ról, amin látható, hogy az Intel ennél a terméknél is a már megszokott pasztás megoldást alkalmazza a hőátadás biztosítására. Ez persze aligha okoz meglepetést, a jobb hőátadást kínáló forrasztást már egy ideje kerüli a cég.

A képek alapján az is kiderült, hogy a Coffee Lake kódnevű lapka nagyjából 151 mm²-es kiterjedésű, így bő 25 mm²-rel nagyobb a Kaby Lake-nél. Persze ez is a várakozásoknak megfelelően alakult, hiszen két extra mag került a lapkába a hozzájuk tartozó gyorsítótárakkal.

Az Intel Core i7-8700K kupaktalanítva Az Intel Core i7-8700K kupaktalanítva
Az Intel Core i7-8700K kupaktalanítva (forrás: HKEPC Facebook) [+]

A HKEPC tapasztalatai alapján a Coffee Lake CPU kupaktalanítása ugyanolyan könnyen megoldható, ahogy a Kaby Lake esetében, többek között tökéletesen megfelelnek a már elérhető, célirányosan erre a feladatra fejlesztett eszközök, kiemelve a Delid-Die-Mate 2-t. Bár maga a folyamat a garancia elvesztésével jár, illetve mindenkinek csak a saját felelősségére szabad elvégeznie, a kupak alatti paszta cseréjével javítani lehet a processzor üzemhőmérsékletén, ami a tuninghoz hasznos lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés