Hirdetés

A blokklánccal rúgná be az egyedi ASIC-ek fejlesztését az Intel

A vállalat kiegészíti a gyorsítókra fókuszáló üzletágát egy igen specifikus kezdeményezéssel.

Az Intel bejelentette, hogy a jövőben nagyobb fókuszt kapnak az energiahatékony blokklánc gyorsítók. A hardvert tekintve a vállalat portáján belül két ilyen fejlesztés is van, pontosabban az újabb csak készül, de a lényeg, hogy ezek iránt az Argo Blockchain, a BLOCK (korábban Square) és a GRIID érdeklődik. A fejlesztések bármilyen SHA-256 algoritmusra épülő hálózatot képesek gyorsítani, ráadásul ASIC jellegük miatt az energiahatékonyságuk is jóval jobb az általánosabb gyorsítóknál.

Mindez igazából nem újdonság, számos cég kínál már hasonló, leginkább Bitcoin bányászatára optimalizált ASIC-et, azaz alkalmazásspecifikus áramkört, az Intel csak erőteljesebben belép erre a területre.

Ami sokkal érdekesebb az az új Custom Compute Group. Ez a Raja Koduri által vezetett Accelerated Computing Systems and Graphics üzletág része lesz, és a feladata olyan egyedi chipdizájnok létrehozása, amelyek sűrűn használt specifikus feladatokat gyorsítanak. A blokklánc itt a legkézenfekvőbb példa, de a szuperszámítógépek piacán biztos van még célozható igény. Az egyedi ASIC-ek előnye, hogy egy adott célfeladatra kínálhatnak hardveresen gyorsított megoldást, tehát az energiahatékonyságuk a legjobb lesz, viszont a hátrányuk, hogy a célfeladaton kívül használhatatlanok, mivel túl specifikus áramköröknek számítanak, így nem programozhatók általánosan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés