Hirdetés

Befejezi a Kaby Lake-G gyártását az Intel

Mindez időszerűnek tűnik, hiszen a szoftvertámogatást már egy éve befagyasztotta a cég.

Az Intel még az előző év elején adta ki a Kaby Lake-G kódnevű termékcsaládját, amely technikailag odapörkölt a piacnak, de olyan hatalmas sikereket azért nem ért el. Az Intel a Core i5-8305G, i7-8705G, i7-8706G, i7-8709G és i7-8809G jelülésű modelleket még mindig szállítja az érdeklődőknek, de ez hamarosan megváltozik, ugyanis a cég bejelentette a gyártás leállítását.

A vállalat közleménye szerint a fentebb említett termékek 2020. január 31-ig lesznek rendelhetők, utána viszont már nem veszi fel a további igényeket a cég. A még leadott rendeléseket legkésőbb 2020. július 31-ig teljesítik.

A meghajtókra vonatkozóan a terméktámogatás valószínűleg a mostani szinten ragad, amely egyébként már eleve kvázi megfagyott, mivel az Intel nem újította meg 2019-re a licencszerződését. Emiatt a Kaby Lake-G Radeon grafikus vezérlője még ma is a 18.12.2-es Radeon Software alapjait használja. Ennél újabb csomagot a szükséges szoftverlicencek hiányában nem adhatnak ki, ezeket pedig csak úgy tudnák beszerezni, ha fizetnek értük az AMD-nek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés