Hirdetés

Gyors lesz az Intel 330-as SSD-családja

Az Intel hamarosan bejelenti a 330-as SSD-családot, mely a 320-as SSD-k helyébe lép. Az új termékek esetében az a hír járja, hogy a gyártó a saját megoldása helyet egy SandForce vezérlőnek szavazott bizalmat, ami természetesen jó hír, hiszen ezzel gyorsabb és megbízhatóbb termékek születhetnek. Állítólag az érkező újdonságok ugyanazt a vezérlőt kapják, amelyet az 520-as SSD sorozat, csak éppen más firmware-rel. Itt valószínű, hogy némi butításról lehet szó a funkciók szempontjából, hiszen a 330-as meghajtók elsősorban az árcédulával szeretnének majd hódítani.

A 60, 120 és 180 GB-os kapacitást kínáló termékek 6 Gbps-os SATA interfészt kapnak, emellett támogatják a TRIM és az NCQ technológiát, a 256 bites AES titkosítást, valamint korlátozott mértékben a SMART-ot is. Az SSD-kbe az Intel 25 nm-es MLC NAND flash lapkákat helyez, melyeket a Micronnal közösen fejlesztettek ki. A tempó alapján a termékek nem szégyenkezhetnek. A két nagyobbik modell 500, illetve 450 MB/s-os olvasási és írási sebességet képes felmutatni, míg a legkisebb megoldás esetében az írási teljesítmény 400 MB/s-ra csökken. Sajnos az IOPS értékekről nincs információ.

Az árak még nem hivatalosak, de a SabrePC véletlenül kilistázta a 120 GB-os modellt, ami mellett 149 dolláros ár szerepelt. Sajnos azóta a termék már eltűnt, hiszen a start még odébb lesz, de ha igaz ez az árazás, akkor egészen jónak mondható gigabájtonkénti ár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés