Hirdetés

Intel-alapú Gigabyte alaplap integrált grafikával

Hivatalosan is bemutatta első Intel G45 chipsetes alaplapját a Gigabyte. A microATX formátumú GA-EG45M-DS2H a lapkakészlet specifikációi alapján elvileg csak az 1333 MHz-es rendszerbusz-órajelet, illetve a DDR2-800-as memóriasebességet támogatná, ám gyári tuningopciók is rendelkezésre állnak 1600 MHz-es buszon keresztül kommunikáló CPU-k, valamint DDR2-1066-os RAM modulok fogadásához.

Gigabyte GA-EG45M-DS2H

Az integrált GMA X4500HD grafikus vezérlő hardveresen segíti nagy felbontású videók lejátszását, és a szokásos analóg D-Sub kimenet mellett HDCP-kompatibilis DVI és HDMI kimenet is használható megjelenítő csatlakoztatásához. A lap hangtalan passzív hűtése miatt akár HTPC-kben is jó szolgálatot tehet, multimédiás jellegét tovább erősíti a Dolby Home Theater és DTS Connect technológiákat ismerő hangrendszer, 7.1+2 csatornás Realtek ALC889A kodekkel és az analóg portok mellett SPDIF csatlakozási lehetőséggel.

Az alaplapon egy PCI Express 2.0 x16, két PCI és egy PCI Express x1 bővítőaljzat található. Az ICH10R déli híd SATA portjaira kötött merevlemezek RAID üzemmódokban is használhatók, de nem hiányzik az IDE csatorna és a külső eSATA port sem. A hálózati interfész természetesen Gigabit Ethernet szabványú, és FireWire vezérlő is helyet kapott a lapon. A Gigabyte Dynamic Energy Saver (DES) technológiája a terhelés függvényében szabályozza a tápellátó áramkörök működését, így energiát képes megtakarítani, ugyanakkor számos tuningopció is rendelkezésre áll azok számára, akik a teljesítményt szeretnék maximalizálni. Extra szolgáltatásként TPM chipre épülő, hardveres titkosítás őrködik az adatok biztonsága felett, továbbá dupla BIOS chip kerül a nyomtatott áramkörre, hogy az egyik meghibásodása esetén is használható maradjon az alaplap.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés