Hirdetés

HTPC-t építőknek ajánlja új alaplapját az ECS

Bejelentette legújabb, elsősorban HTPC-építők számára készített alaplapját az Elitegroup Computer Systems. A G43T-M3 az Intel LGA775-ös foglalatú processzorokat támogatja, beleértve a 45 nm-en gyártott négymagos megoldásokat is 1333-as FSB-ig bezárólag. Hozzájuk a két memóriafoglalatba 800 MHz-es DDR2 szabványú modulok társíthatók 8 GB összkapacitásig.

ECS G43T-M3

A G43-as északi hídban található X4500-as integrált grafikus processzor segítségével hardveresen képes gyorsítani a nagy felbontású, H.264, VC-1 vagy MPEG-2 formátumú videofájlok lejátszását, emellett kompatibilis a Microsoft DirectX 10-zel és a Shader Model 4.0-val. A hátlapi kimenetek között egy D-Sub és egy DVI port áll rendelkezésre a különféle megjelenítők csatlakoztatására. Az ECS meghagyta a fejleszthetőség lehetőségét is egy tizenhatszoros PCI Express csatlakozó formájában, arra az esetre, ha a felhasználónak nagyobb grafikus teljesítményre lenne szüksége. További bővítőkártyákat két egyszeres PCIe és egy hagyományos PCI sín fogadhat.

A déli híd szerepét az Intel ICH10 tölti be, amihez hat SATA-300 csatolójú meghajtó illeszthető, PATA és floppy csatlakozó nem található az alaplapon. A HD minőségű hangot egy Realtek gyártmányú ALC662 audiokodek biztosítja, melynek digitális kimenete alaplapi tüskék formájában van jelen, analóg csatlakozói pedig a hátlapon találhatók. Ugyanitt egy Gigabit Ethernet, egy PS/2, nyolc USB 2.0 és egy soros port kapott helyet. A G43T-M3 egyszerűbb túlhajtási funkciókat is támogat, a BIOS-ban az FSB emelése mellett a memóriáknak némi plusz feszültség juttatható. Az ECS nem tette közzé új alaplapjának pontos megjelenési idejét és árát sem, azonban várhatóan az olcsóbb termékek sorát fogja gyarapítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés