Hirdetés

Innovatív mobil gépekkel állt elő az Acer

Az Acer a New York-ban tartott rendezvényén számos mobil terméket leplezett le, melyek közül némelyik masina igazán innovatív lett. A legnagyobb meglepetést talán az Iconia névre keresztelt termék okozta, ami egy igencsak érdekes koncepcióra épülő notebook. A vállalat eldobta a billentyűzetet, és két darab 14 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású érintőképernyőt alkalmazott, melyek natív felbontása 1366x768 pixel. A gépezet belsejében egy Intel Core i5 processzor lakozik, a grafikai számításokat pedig a HD Graphics jelzésű IGP végzi. A memória mennyisége 4 GB lehet, míg a merevlemez esetében 320, 500 és 750 GB-os egység közül választhat a felhasználó. A hálózati kommunikáció a gigabites Ethernet, a 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth 3.0, valamint az opcionálisan kérhető 3G-s modem segítségével lehetséges. Ezenkívül a termék rendelkezik még CrystalEye webkamerával, egy HDMI és egy 3.0-s USB porttal, továbbá egy Dolby Home Theater v3-as hangrendszerrel.

Acer Iconia
Acer Iconia

A négycellás akkumulátorral felszerelt Iconia kétségtelenül csodásan fest, ám a 2,8 kg-os tömege elriasztó lehet. A súly a két képernyő felett elhelyezett üvegbetét miatt ennyi, de aki képes túltenni magát ezen a problémán, az egy csodás Windows 7 operációs rendszerrel előtelepített masinát kap. A termék vezérlése az Acer Ring szoftvere segítségével valósul meg, ami igény szerint billentyűzetet és tapipadot varázsol az alsó kijelzőre. A kézírás sem jelent megoldhatatlan problémát, sőt a felhasználó Gesture Editor használatával egyéni parancsokat kreálhat. A gyártó még az érintésvezérelt felületre optimalizált szoftverekről is gondoskodott, így a billentyűzet formális elhagyása nem jelenthet problémát. Az Iconia áráról és megjelenéséről még nem érkezett információ.


Acer Iconia [+]

A tablet PC-k kategóriájába érkezik, egy ismeretlen nevű, de küllemre mindenképpen csinos versenyző. A rendezvényen csak Windows 7 tablet néven emlegetett termék 10,1 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőt használ. A gép belsejében az előzetes adatok alapján egy AMD C-50-es APU lesz, mely két darab 1 GHz-es órajelen üzemelő Bobcat maggal dolgozik, ami mellett egy 280 MHz-en ketyegő Radeon HD 6250-es IGP található. A teljes APU TDP fogyasztása 9 watt, így megfelelő választás az ominózus gépbe, főleg annak tudatában, hogy ez az egyetlen alacsony fogyasztású PC-s platform a piacon, ami képes a mostanában megjelenő új generációs internetböngészők összes szolgáltatását a GPU erejével gyorsítani. Ahogy manapság ez illik a Full HD-s videók gyorsítása sem akadály, sőt az OpenCL és a DirectCompute felületre írt programok futtatása is megoldható.

Acer AMD-s tablet PC
Acer AMD-s tablet PC

A 15 mm vékony, 1 kg-nál is kisebb tömegű termékhez egy dokkoló is jár, ami a billentyűzetet és a tapipadot tartalmazza a kényelmesebb vezérlés érdekében. A két webkamerával és egy HDMI kimenettel felszerelt, feketére festett masina előtelepített Windows 7 operációs rendszert használ, a megjelenése pedig két hónap múlva, azaz februárban esedékes. Az ajánlott fogyasztói árról nincs információ.


Acer AMD-s tablet PC [+]

A PC mellett az ARM-os rendszereket sem hanyagolja el az Acer. A gyártó egy 7 és egy 10 hüvelykes megoldást mutatott be, melyek egyaránt 1280x800 pixeles natív felbontású, érintőképernyős kijelzőt használnak. Az elmondottak alapján a nagyobbik termék az NVIDIA Tegra 250-es lapkáját alkalmazza 1 GHz-es magórajel mellett, míg a kisebbik modell ugyan szintén kétmagos lesz, ám egy alacsonyabb fogyasztású, 1,2 GHz-en ketyegő Qualcomm Snapdragon lapkát használ. Mindkét tablet támogatja a Wi-Fi és a 3G-s kommunikációt, képesek a flashanimációk gyorsítására, tovább a 10 hüvelykes modellről még a HDMI interfész sem maradt le.

Acer Android tablet 10"
Acer Android tablet 10", avagy az Iconia Tab A500

A termékek két kamerát is kínálnak, melyek a kisebbik versenyzőn 5 megapixeles fotókat készíthetnek, míg a nagyobbik modell esetében az egyik kamera csak HD felbontást támogat. Az Acer tabletjei várhatóan áprilisban kerülnek piacra, feltételezhetően az akkor elérhető legfrissebb, Honeycomb kódnéven futó Android operációs rendszerrel, és a vállalat saját fejlesztésű felhasználói felületével.

Végül egy okostelefon is előkerült a rendezvényen, amelynek képességeiről testvéroldalunk be is számolt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés