Hirdetés

Az Acer a tablet mellett a netbookokra is figyel

Az Acer a CES alkalmával rengeteg friss termékről rántotta le a leplet, így a vállalat hívei nem panaszkodhatnak, azonban az elmúlt napok során egészen megdöbbentő információk láttak napvilágot a gyártó terveiről. Többek között olyan hírek érkeztek, hogy az Acer hanyagolni fogja a netbookokat, és teljesen a tabletek felé fordul, azon belül is Intel Sandy Bridge processzorra épülő megoldásokat szeretne.

Az Acer tajvani szóvivője úgy érezte, hogy helyre kell raknia a kialakult helyzetet, és hivatalosan cáfolta a legtöbb felmerült elképzelést. Lu Bing-Hsian elmondta, hogy a vállalat piaci stratégiájában a netbookok és a tabletek nem ellenségek, így továbbra is érdekeltek mindkét piaci szegmens kiszolgálásában. A jövőben számos netbookkal fog még jelentkezni a vállalat, a tabletek szempontjából pedig 7 és 10 hüvelykes androidos, illetve 10 colos windowsos megoldásokra lehet számítani. Az újdonságok közül pár termék már a CES-en is ki volt állítva.

A vállalat a Sandy Bridge-es tabletekkel kapcsolatos feltételezéseket is cáfolta. A mai táblagépek esetében az Intel új platformja nem életképes, mivel vagy a rá épülő termék lesz termetes és nehéz, vagy a masina üzemideje lesz rendkívül alacsony. A cég megjegyezte, hogy a androidos táblák esetében továbbra is az ARM-os megoldásokra építenek, míg a Windows Intel Atom (Pine Trail) vagy AMD Fusion (Brazos) gépeken fog futni. A gyártó ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben a PC-s platformokra is Androidot telepítsen, ám ez közel sem biztos, hogy megvalósul.

Az egész ügy egyébként a Computerworld hétfői híréből indult ki, ahol szintén Lu Bing-Hsian nyilatkozott. Az Acer hivatalos tényállása szerint valószínűleg félreértés történt, és biztosítanak mindenkit, hogy a netbookok piacát továbbra is komolyan veszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés