Hirdetés

IGP nélküli Sandy Bridge-ek érkeznek?

Az Intel Sandy Bridge termékek esetében előfordulhat, hogy a felhasználók nem is használják a termékbe épített integrált grafikus vezérlőt. Mivel a BIOS alatt könnyedén letiltható az egység, így ez nem jelent problémát, hiszen a gyártó nem kötelez senkit sem a HD Graphics 2000 és 3000 aktív használatára, sőt a P67-es vezérlőhíd esetében erre nincs is lehetőség. A vállalat azonban a VR-Zone információi szerint úgy döntött, hogy három Core i5 szériás termék érkezik konkrétan letiltott IGP-vel, vagyis az újdonságok ideális választásként lebeghetnek a VGA-t igénylő vásárlók szeme előtt.

Tekintve, hogy az IGP teljesen aktiválhatatlan, így a Quick Sync Video szolgáltatás is kiesik, hiszen ez a feldolgozó része a grafikus vezérlőnek. Valószínű, hogy a gyártás kezdete óta már elég sok olyan lapka gyűlt össze, melyek esetében az IGP hibás, így ezeket most el lehet adni három új termék bevezetésével. Persze nagy kérdés az árazás, amiről egyelőre semmilyen információ nem merült fel. Az IGP letiltása csak akkor ér valamit, ha az Intel valóban olcsóbban adja a termékeket, az IGP-vel rendelkező testvérekhez viszonyítva, különben az egész értelmét veszti, hiszen a rendszerbe épített grafikus vezérlő manuálisan is letiltható.

Az érkező LGA1155-ös tokozású processzorok paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Intel Sandy Bridge - új asztali processzorok
Típus Órajel/Turbo Boost órajel
Hyper-Threading L3 cache
i5-2550K (4 mag) 3,4/3,8 GHz
nincs 6 MB
i5-2450P (4 mag) 3,2/3,5 GHz nincs 6 MB
i5-2380P (4 mag) 3,1/3,4 GHz nincs 6 MB

A K-s modell szokás szerint nyílt szorzóval rendelkezik, vagyis szabad az út a tuning előtt, míg a másik két termék esetében a P jelzés az IGP hiányát hivatott nyomatékosítani. Fontos megjegyezni, hogy egyik termék sem támogatja a VT-d szolgáltatást, ez persze a K-s modellek esetében nem újdonság.

A termékek fogyasztásáról még nincs pontos adat. Annyi biztos, hogy mindegyik megoldás a 95 wattos TDP osztályon belül lesz, de ez nem mondható meglepő információnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés