Hirdetés

IFA 2013 blog: "potom pénzért" árulják a világ legnagyobb UHD LCD tévéit

Az idei IFA-n több gyártó is bemutatta a "Világ Legnagyobb UHD LCD Tévéjét". Az óriások pályáján így mindig is otthonosan mozgó Samsung mellé többek között a kínai TCL és Hisense, illetve a török Vestel is felzárkózott saját 110 hüvelyk képátlójú készülékével.

Samsung és Hisense 110" UHD LCD tévék Samsung és Hisense 110" UHD LCD tévék
Samsung és Hisense 110" UHD LCD tévék [+]

A Hisense kivételével mind a három másik cég egy brutális méretű, különleges állványt használ  a tv megtartásához. A Samsungnál ez egyben a kábelek elvezetésére is szolgál, illetve a szokásosnál erőteljesebb hangrendszert is ide építették. A Vestel és a TCL viszont idáig még nem jutott el, ők pusztán a megfelelő stabilitás miatt választották, vagyis jobban mondva másolták le ezt a megoldást. A koreai vállalat már régóta nem árulja el a natív kontrasztarányt és ezzel ez esetben a Vestel és a Hisense is adós maradt, viszont a TCL modelljénél lehet tudni, hogy ez az érték 4000:1. A betekintési szög mind a négy készülék esetében nagyjából 175-178 fok horizontálisan és vertikálisan is, a maximális fényerő pedig 800-1000 cd/m² körül alakul a vállalatok munkatársaitól kapott információk értelmében.

TCL és Vestel 110" UHD LCD tévék TCL és Vestel 110" UHD LCD tévék
TCL és Vestel 110" UHD LCD tévék [+]

A legfontosabb persze, hogy mennyibe kerül mindez? Nos ezzel kapcsolatban is meglehetősen titokzatosak voltak a cégek, egyedül a TCL egyik menedzserétől sikerült konkrétumokat kicsikarni, aki kerek-perec megmondta: ha leteszek 80 000 eurót az asztalra, vihetem is a 110 hüvelykes gigászt. Egy átlagember szeme nyilván kiugrik egy ilyen összeg hallatán, hiszen ezért a pénzért jelenleg egy lakást lehet vásárolni Budapest belvárosában. Viszont, ha arra gondolunk, hogy vannak olyan focisták, kosarasok, színészek, topmenedzserek vagy modellek, akiknek ez csupán egyetlen heti bérük, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy lesz, sőt van piaca ezeknek az óriástévéknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés