IFA 2014: 110"-es hajlított 4K gigásszal firkált oda a nagyok orra alá a TCL

A többek között a Thomson márka névhasználati jogát is birtokló kínai TCL évről évre bebizonyítja az IFA-n, hogy korántsem az a gagyi termékeket előállító gyártó, amelynek még mindig sokan hajlamosak tartani a kínai cégeket. Tavaly például egy OLED tévéket megszégyenítően vékony LCD készüléket és egy szemüveg nélküli 3D megjelenítést biztosító modellt is bemutattak, idén pedig előálltak a világ egyik legnagyobb tévéjével.

TCL 7000R
TCL 7000R [+]

A 110 hüvelykes 7000R egy megingathatatlan és kikezdhetetlen monolit. Egy olyan hajlított óriás, amely tökéletesen demonstrálja a vállalat erejét, és amely párméteres távolságból nézve tényleg olyan hatást kelt, mintha az embernek lenne egy saját mozija. Az UHD felbontású kép minősége rendben volt, de nyilván egy direkt e célra kitenyésztett demóanyagot küldtek rá, úgyhogy az lett volna az igazi csoda, hogy ha zajosodást, sistergést, durva akadozást produkált volna.

TCL 7000R
TCL 7000R [+]

Az ára brutális, ugyanis 200 000 eurót kell érte letenni az asztalra. Hagyományos kereskedelmi csatornákon keresztüli értékesítését nem is tervezik, tehát egyetlen műszaki áruház polcán sem fog ott díszelegni, és nem csak azért, mert egyszerűen nem fér el ott. Mindenesetre a lényeg az, hogy a TCL megmutatta, hogy továbbra is számolni kell vele a tévés piacon, ilyen kaliberű hajlított tévéje ugyanis még az olyan AAA kategóriás cégeknek sincs, mint a Sony, a Toshiba, a Panasonic vagy a Sharp.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés