Hirdetés

IFA 2022: bombasztikus élőben a Samsung friss, gigantikus ívelt topmonitora

Az 55 hüvelykes Odyssey Ark függőlegesen is használható, Mini LED háttérvilágítású QLED technológiára épül.

A Samsung a nyár közepén jelentette be, hogy színre lép egy új, abszolút prémium kategóriás topmonitorral. Ez a Samsung Odyssey Ark, amely 55 hüvelykes, 4K (3840x2160) felbontású, saját fejlesztésű, Mini LED háttérvilágítású, QLED panelre, valamint a szintén házon belül készülő Neural Quantum Processor Ultra képfeldolgozó processzorra épül.


[+]

A modell több, mint 1 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, képfrissítési frekvenciája 165 Hz, és természetesen támogatja a variálható frissítést is. A fejlesztés 2.2.2 csatornás, 60 wattos, mélysugárzókkal megtámogatott integrált hangrendszert kapott, és a legtöbb monitornál lényegesen jobban szól. Ezzel az extráknak még nincs vége, hiszen a merészen ívelt (1000R) eszköz a nagy méreténél fogva kifejezetten impresszív külsővel bír, pláne akkor, ha pivot módban, azaz állítva használják, hiszen erre is van lehetőség.


[+]

Az IFA-n kiállított darab alapján azt állapítottuk meg, hogy élőben kifejezetten sokkolóan néz ki. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy olyan, mintha egy sci-fi filmből ugrott volna a jelenbe. Egy rövid ideig kipróbálhattuk, és arra jutottunk, hogy a kép minősége is teljesen rendben van. Bár itt azért megjegyeznénk, hogy a cég kisebb, QD-OLED paneles monitorának képe valamivel jobban tetszett.

A vállalat munkatársai elárulták, hogy a monumentális Samsung Odyssey Ark hazánkban is elérhető lesz, várhatóan egymillió forint körüli összeget kell érte letenni az asztalra, de ezért az árért cserébe tényleg egy elképesztő terméket kap cserébe az ember.

Előzmények

Hirdetés