Hirdetés

IFA 2018: ismét rekorder lett több Acer Swift

Az új Swift 5 a világ legkönnyebb 15,6”-es notebookja a maga 990 grammos tömegével, továbbá a Swift 7 is összement a frissítés közben.

Bemutatta az Acer a Swift 5 ultrabook legújabb változatát, amely a tavalyi modellhez képest elég komoly előrelépést jelent – nemcsak a kijelző keretének további csiszolgatásával (most éppen 5,87 mm-nél tartanak) sikerült az alapterület változásának minimalizálása mellett a 14”-es panel helyére egy 15,6”-es kijelzőt beépíteni.


[+]

Tekintettel arra, hogy a notebook 990 grammos, így most ez a világ legkönnyebb ilyen méretű notebookja – belsejében természetesen az új Intel Core i5 és Core i7 CPU-kkal, 16 vagy 8 GB memóriával, maximum 512 GB-os NVMe SSD-vel.


[+]

A termékkínálatban egyébként a 14”-es változat is megmaradt, ez ugyanis pár centivel és grammal még mindig könnyebb tud lenni azok kedvéért, akiknek a hordozhatóság fontosabb, de ide is megérkeznek a Core i5-8265U és Core i7-8765U processzorok.


[+]

A termékskálán lefelé mozogva következik a Swift 3 sorozat, amelynél szintén történt némi frissítés: az új Intel CPU-k mellett a 13 és 14 hüvelykes kijelzővel szerelt változatok is keskenyebb monitorkávával érkeznek. A szériában lesz LTE modemmel szerelt verzió is.

A részletesebb specifikációk az alábbi képen láthatóak:


[+]

Ami az árazást illeti, az új, 15 hüvelykes Swift 5 november környékére várható 1100 eurós ajánlott árral, míg a 14”-es már a következő hónapban megérkezhet 1000 eurós árcédulával. A Swift 3 esetében a 13”-es modellekre októberben számíthatunk, áruk 799 euróról indul, a 14”-es család pedig januárban rajtolhat el, 800 eurótól.

A rendezvényen egyébként előkerült a szupervékony Swift 7 tovább fogyasztott verziója is, amelynél a 14”-es kijelző kereteit 4,27 mm-esre faragták le, és a teljes alapterületet az előző, idén januárban bemutatott változathoz képest 15%-kal csökkentették.


[+]

Erről a termékről azonban egyelőre elég keveset tudni: nyolcadik generációs Core i7 CPU kerülhet majd bele, és 1 kg alatti tömegre valamint 10 mm-nél vékonyabb házra számíhatunk, de árat, megjelentést vagy egyéb specifikációkat nem árultak el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés