Hirdetés

IFA 2018: monitorok, apró PC-k és mini projektorok az ASUS-nál

A sok notebook mellett monitorokat, egybegépet, kis méretű PC-t, projektort és viselhető vérnyomásmérőt is hozott a cég Berlinbe.

Nemcsak a ZenBook család tartozik az ASUS IFA-n bejelentett újdonságai közé, a gyártó hozott még többféle megjelenítőt, egy kis méretű, grafikusoknak szánt munkaállomást és vérnyomásmérővel kombinált okosórát is.


[+]

Ez a legutóbbi termék a VivoWatch BP: egy 24 órában viselhető olyan egészségügyi eszközről van szó, amely mellékesen a fitneszkütyük és okosórák funkcionalitásával is rendelkezik. A pulzus méréséhez professzionális minőségű EKG és optikai (PPG) érzékelőket használ, egy mérés pedig nagyjából 20 másodpercet vesz igénybe, így elég jó felbontással tudja követni a különböző élettani jellemzők változását. A begyűjtött adatok elemzését az ASUS saját HealthAI megoldása végzi, és van benne GPS is például az edzések nyomon követéséhez. A VivoWatch BP üzemideje mindezen tudáshoz mérten egyébként meglepően hosszú, az ASUS 28 napot ígér ezzel kapcsolatban.


[+]

Professzionális felhasználóknak szánt eszközökből egy kisebb méretű, dizájnos asztali PC-t láthattunk, a ProArt PA90 személyében – a Computexen bejelentett készülék a kategóriában egyre inkább megszokott „cső” dizájnt kapta, belsejében nyolcadik generációs Core i processzor és Quadro grafika biztosítja az alapot a munkához.

A ProArt 90 mellé szánja a cég a ProArt PA34VC kijelzőt, ami egy 34”-es, 3440x1440 pixeles felbontást kínáló hajlított IPS panel köré épül, és a VESA Adaptive-Sync technológiájával kompatibilis (gyakorlatilag erre alapoz az AMD FreeSync nevű implementáció), egészen 100 Hz-es maximális frissítési frekvenciáig. A cég minden egyes monitort még a gyárban kalibrál, és garantálja, hogy a DeltaE értéke 2 alatt marad a színtér minden pontjában. A képernyő egyébként saját belső memóriával is rendelkezik azért, hogy a felhasználó által elvégzett kalibráció után a színprofilt ott tárolhassuk. Bemenetből két HDMI, egy DisplayPort 1.2 található rajta, és kapunk három USB 3.1 portot is, illetve két Thunderbolt 3 csatlakozót, amelyekkel több monitor láncba is fűzhető.


[+]

Szintén computexes bejelentés volt a ZenScreen Go MB16AP kijelző: ez egy hordozható, saját 7800 mAh-s akkumulátorral rendelkező képernyő, 8 mm-es vastagsággal, 15,6”-es képátlóval, Full HD felbontással. A készülék hibrid USB Type-C konnektorral rendelkezik, ami tápcsatlakozóként és videobemenetként is szolgál, illetve a hátoldalán kihajtható egy kis tartó is a kényelmes használathoz.


[+]

Végül a megjelenítők közötti utolsó újdonság az F1 nevű LED-es projektor, Full HD felbontással és rövid vetítési távolsággal, ami 3,7 méteres távolságból már 210 hüvelykes képátlót jelent. A kivetítő RGB fényforrást használ, amelynek maximális fényereje 1200 lumen, és ezzel az NTSC színtér 100%-os lefedését ígéri. Belsejében a Harman Kardonnal fejlesztett 2.1-es hangrendszer található, 2x3+5 watt teljesítménnyel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés