IFA 2016: "Zendülést" szervezett az ASUS

Csupa Zen holmi mellett a Designo és a ROG is feltűnt a kiállításon.

Az ASUS az idei IFA-n a Zen termékcsaládra helyezte a hangsúlyt. Persze volt más újdonság is, és nem túl nagy meglepetésre ismét kiállításra került számos, Computexen már bemutatott termék. A notebookok között ilyen volt a ZenBook 3, a Transformer 3 Pro és a Transformer 3, de feltűnt a ROG XG Station 2 nevű külső, VGA-t fogadó dokkoló és a ROG GT51, ahogy a ROG Swift PG258Q monitor is, nem megfeledkezve a Designo Curve MX34VQ és a Designo MX27UC monitorokról.

Újdonság azonban a ZenPad 3S 10 és a ZenScreen. Előbbi egy 9,7 hüvelykes, 2048x1536 pixeles felbontással dolgozó tablet, amelyben a MediaTek MT8176-os SoC dolgozik, Big.Little konfigurációba kötött két darab ARM Cortex-A72-es és négy darab ARM Cortex-A53-as processzormaggal, valamint egy Imagination PowerVR GX6250-es IGP-vel. A 4 GB rendszermemória és a 64 GB-os eMMC adattároló is kellően jó alap, de utóbbi még kiegészíthető egy 128 GB-os microSD memóriakártyával is.

ASUS ZenPad 3S 10
ASUS ZenPad 3S 10 [+]

Az 5,8 mm vékony masina az ASUS szerint viszonylag erős hangrendszerrel rendelkezik, köszönhetően az öt mágnessel dolgozó hangszóróknak. Ráadásul ez az ASUS első tabletje, amely ujjlenyomat-olvasót is kapott, de itt még nem ér véget a sor, ugyanis opcionálisan az ASUS Z Stylus is bevethető. Az 5900 mAh-s akkumulátor a vállalat szerint elérhető a tíz órás videózásra, és tizenkét órás Wi-Fis böngészésre elég. Sőt, az akku támogatja a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiát, így három óra alatt feltölthető.

ASUS ZenScreen MB16AC
ASUS ZenScreen MB16AC [+]

Az MB16AC típusjelzésű ZenScreen egy másféle, Zen családba tartozó termék, egészen pontosan egy 15,6 hüvelykes, 800 grammos hordozható monitor, amely az ASUS szerint a világon a legvékonyabb. Ez konkrétan 6,5 mm vastagságot jelent, de ennél talán fontosabb, hogy a Full HD-s felbontásra képes terméken hibrid USB-C interfész található, vagyis normál USB portról és az új Type-C aljzatról is működtethető. A kijelzőhöz jár egy védőtok is

Az egyik nagy bejelentésnek a ZenWatch 3 számított, amely egy Android Wear platformra épülő okosóra az Android és iOS operációs rendszert futtató okoseszközök mellé kifejlesztve. A ZenWatch 3 a Qualcomm Snapdragon Wear 2100-as platformra épül, ami mellé 512 MB rendszermemória és 4 GB belső adattároló került. A 341 mAh-s akkumulátor terhelés nélkül maximum két napig elegendő energiát biztosít, de terhelés mellett már sokkal gyorsabban fog merülni. Ennek érdekében fontos volt, hogy gyorsan legyen tölthető. Ezt a HyperCharge technológia biztosítja, ami 15 perc alatt az akkumulátor kapacitásának 60%-át képes visszatölteni.

ASUS ZenWatch 3 ASUS ZenWatch 3 ASUS ZenWatch 3
ASUS ZenWatch 3 [+]

A ZenWatch 3 dizájnja a megszokott futurisztikus vonalat követi, de ennél fontosabb, hogy az óra vastagsága 9,95 mm. Az új okosóra ára Európában 229 euró lesz, de az elérhetőség pontos időpontja még kérdéses.

A fentiek mellett még feltűnt két újdonság, amelyekről egyelőre szűkszavúan beszélt a cég. Az egyik ilyen a Vivo AiO V221. Ennek a modellnek a különlegessége a 47,5 mm-es vastagsága, amivel a Vivo termékcsalád legvékonyabb egybegépének számít. További extrája, hogy SonicMaster Premium hangrendszert használ, és rendelkezik négy USB 3.0-s, illetve egy HDMI porttal. Sajnos ennél több adat nem látott napvilágot.

ASUS DSL-AC87VG ASUS DSL-AC87VG
ASUS DSL-AC87VG [+]

Az ASUS DSL-AC87VG szintén érdekes fejlesztés, hiszen egy DSL modemmel integrált routerről van szó, amely támogatja a legújabb ADSL és VDSL szabványokat A Wi-Fi része az IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványoknak felel meg a legnagyobb átviteli tempója pedig a 2,4 GHz-es sávon 600 Mbps, míg az 5 GHz-es sávon 1733 Mbps. Belül egy kétmagos processzor dologik, továbbá az újdonság fejlett VoIP szolgáltatásokat kínál, amivel a teljes otthoni internet- és telefonhálózat rendszer kezelhető.

ASUS ROG G701VI és ROG Strix GL702VM ASUS ROG G701VI és ROG Strix GL702VM
ASUS ROG G701VI és ROG Strix GL702VM [+]

Végül, de nem utolsó sorban két újnak nevezhető ROG notebooksorozat is feltűnt, ROG G701VI és ROG Strix GL702VM jelzéssel. Ezek tulajdonképpen már szállítás alatt állnak, de közvetlenül az IFA előtt jelentek meg, tehát bőven kiállításra érdemesek. Mindkettőben Intel Core processzor dolgozhat valamilyen Pascal architektúrára épülő mobil GeForce-szal, illetve a kijelző G-Sync-et támogató megoldás. Utóbbi a ROG G701VI esetében 120 Hz-es, és az ASUS szerint ez az első ilyen notebook, ahogy abból a szempontból is elsőnek számít, hogy GeForce GTX 1080-at préseltek 1,3 hüvelyes vastagságba.

ASUS ROG modding ASUS ROG modding ASUS ROG modding ASUS ROG modding ASUS ROG modding ASUS ROG modding
ASUS ROG modding [+]

Modding téma s akadt, amiről a megosztott képeket természetesen közöljük. A lényeg ezeknél a 3D-s nyomtatás lehetőségeinek kihasználása volt, így egyedi komponensek készültek a modokhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés