Hirdetés

IFA 2017: a jövő okos városát építi a Panasonic

IoT, biztonságtechnikai és energetikai fejlesztések jelennek meg az ipari, üzleti felhasználókra fókuszáló Tshunashima projektben.

Fujisawaban a Panasonic évek óta előremutató kísérleteket folytat annak érdekében, hogy létrehozzanak egy működőképes okos várost. Ezen a településen a mindennapok kihívásaira próbálnak megoldásokat találni, de az élet nem csak ennyiből, tehát főzésből, kert gondozásból, biciklizésből, szórakozásból és gyereknevelésből áll (sajnos), hanem munkából is. A holding ezt felismerve elkezdett okos technológiákat fejleszteni az üzleti felhasználók számára. Ennek eredményeit pedig egy újabb okos komplexumban, egy második okos városban, Tsunashimaban használják fel.

IFA 2017: Panasonic okos város projekt
IFA 2017: Panasonic okos város projekt [+]

Ez tehát azt jelenti, hogy jelenleg is zajlik ennek építése, ahol a jóval nagyobb teljesítményű rendszerekre fókuszálnak, elsősorban az energiatakarékos, illetve megújuló energiákat termelő megoldásokra. Mint ahogyan azt Laurent Abadie, vállalat európai vezetője elmondta, már rendelkeznek olyan akkumulátorokkal, amelyek a nagy igényű felhasználókat kiszolgálni, illetve olyan komplex rendszerekkel, amelyek egyszerre képesek egész kerületek, nagyobb városrészek biztonsággal, világítással és közlekedésszervezéssel kapcsolatos feladatainak ellátására.  Laurent Abadie, aki egyébként a legszebb Rob Halford-i hagyományokat idézve egy motoron, egészen pontosan egy elektromos robogón érkezett a színpadra, arra is felhívta a figyelmet, hogy a vállalat által gyártott energiacellák kerültek jó pár e-járműbe, így többek között a Tesla autókba is.

IFA 2017: Panasonic okos város projekt
IFA 2017: Panasonic okos város projekt [+]

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Panasonic egyre inkább olyan konszernné válik, amely nem közvetlenül a végfelhasználókat kívánja egyesével megcélozni termékeivel, hanem másokkal együttműködve próbálja nagyobb tömegek igényeit kielégíteni, illetve új igényeket teremteni. Egyre több jele van annak, hogy a kísérleti projektekben felvonultatott megoldások lassan, de biztosan átszivárognak a mi világunkba is. Az IFA-n az is kiderült, hogy a Panasonic megkezdi az együttműködést Berlinnel, és így a német fővárosban is hamarosan felbukkanhatnak a cég smart eszközei.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés