Hirdetés

IFA 2017: 12 centiről 100 hüvelykes kép lézerprojektorral

Full HD felbontást és korrekt fényerőt kínál a fura külsejű LG HF85JA.

Az LG felmérései szerint az elkövetkező három évben 5,7 milliárdosra duzzad a globális LED- és lézeres fényforrást használó projektorok piaca. A konszern pedig értelemszerűen minél nagyobb szeletet kiharapni az egyre puffadó tortából, így a 2017-es IFA-n több ilyen készüléket is bemutatnak.

LG HF85JA
LG HF85JA [+]

Ezek közül a legérdekesebb talán a ProBeam UST családba tartozó HF85JA, amely az ultrarövid vetítési távolságú projektorok sorát erősíti. A modell ennek megfelelően igen közelről, konkrétan 12 centiméteres távolságból képes kifejezetten nagy, azaz 100 hüvelykes kép megteremtésére. Magyarán a fal mellett gyakorlatilag kevesebb helyet foglal, mint egy tévé, nem kell tartani attól, hogy keresztülcaplat valaki a képen, vagy elbotlik a szobán átkígyózó kábelekben.

Az alkalmazott lézeres fényforrás üzemideje 20 000 óra, a maximális fényáram 1500 ANSI lumen, ami a ultrarövid vetítési távolságú modellek esetén épp elég.  Megkapta a függőleges és vízszintes trapéztorzítás-korrekció funkciót, ami viszonylag nagy szabadságot nyújt a masina elhelyezése során. Ellátták a saját fejlesztésű webOS okostévé platformmal, amelynek segítségével többek között számos online tartalomszolgáltató alkalmazás érhető el. A Full HD felbontású terméket az LG egyaránt szánja üzleti és otthoni felhasználóknak, azaz alkalmas lehet filmnézésre, játékokra éppúgy, mint irodai vagy iskolai prezentációk megtartására.

A termék áráról egyelőre hivatalos információval még nem szolgált a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés