Hirdetés

IFA 2017: megnéztük az OLED ellenfélnek szánt ULED tévét

A Hisense készüléknek van egy kétségtelen előnye a rivális eljárásra épülő modellekkel szemben.

A Hisense egyértelműen az innovatívabb cégek közé tartozik, hiszen a szolgai másolás, vagy a technológiák szimpla átvétele helyett saját megoldásokkal próbálkoznak. Ilyen például az általuk nevezett ULED technológia, amelyet az OLED-ek ellenfelének szánnak. Ez a hagyományos LED LCD eljárásra épül, azzal kiegészítve, hogy a háttérvilágítást rengeteg egyedileg vezérelhető zónára osztották, amellyel állításuk szerint nagyon pontosan képesek befolyásolni az egyes képrészletek fényerejét, és ez a megoldás lehetővé teszi az igen mélynek tűnő fekete megjelenítését is.

Hisense ULED tv
Hisense ULED tv [+]

Az IFA-n kiállított 75 hüvelykes HZ95U9A esetében egészen pontosan 1000 ilyen zónát hoztak létre, és a végeredmény tényleg egészen életképesnek tűnt. Bár az is igaz, hogy a 4K felbontású, HDR támogatású készüléken egy direkt a készülék előnyeit kiemelni hivatott, lassú mozgásokkal operáló, látványos demófilm futott. Mindenesetre amit láttunk, az elég meggyőző volt, a tónusok természetesek, és fekete jó mély volt, még ha nem is maximálisan tökéletes, akadozást, döcögést se láttunk. A maximális fényerő 2200 cd/m²ami jelenleg abszolút az élvonalat jelenti a tévés iparágban. Ennek a HDR filmek során lehet jelentősége, hiszen ez elméletben a nagy dinamikatartományú filmek látványosabb, valósághűbb megjelenítését teszi lehetővé.

Hisense ULED tv
Hisense ULED tv [+]

Egy dologban pedig biztos jobb ez a készülék, mint az OLED modellek, ez pedig a tükröződés. Ez ugyanis azokkal ellentétben tökéletesen matt kijelzővel bír, hiába voltak mindenhol körülötte nagy fényerejű lámpák a standon, ezekből szinte semmi sem látszódott, amit az OLED-ekről nem igazán lehet elmondani. A Hisense nem túl erősen, de azért jelen van Magyarországon, így van némi esély rá, hogy az új ULED készülékek hazánkban is elérhetőek lesznek valamikor. Erre egyébként legkorábban csak jövőre kerülhet sor, hiszen akkor kerülnek a boltokba ezek a tévék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés