IFA 2016: körvonalazódik már, milyen lesz a legújabb Acer Revo mini PC

Az 1 liter térfogatú házban Core i7 processzor dolgozhat, de vajon mi lesz a modularitással?

Csak a jövő év első negyedévében kerül piacra az Acer miniszámítógépe, a Revo Base Mini, de az Acer már a mostani IFA kiállításon beszélt arról, mire lehet számítani. Az új kiadás részben a modularitásáról híres elődre, a tavalyi kiállításon bemutatott Revo Buildre hasonlít, legalábbis alapterületét tekintve mindenképpen, ami csak pár milliméterrel lett nagyobb, egészen pontosan 140 x 140 milliméteres. Cserében a magasságból sikerült majdnem 3 millimétert faragni, így kereken 53 milliméter szerepel az adatlapon.


[+]

A legnagyobb kérdés, hogy mi lesz a bővíthetőséggel, azaz a moduláris bővítőelemekkel, mint a külön tároló, grafikus vezérlő és audiovezérlő, amelyekkel az előd tudását lehetett kibővíteni, csatlakozóknak ugyanis egyelőre nyoma sincs. Elképzelhető tehát, hogy ezúttal a Revo Base Mini egy önálló, a Buildhez hasonló elven nem lesz bővíthető, így be kell majd érni a legfeljebb 65 wattos TDP-vel rendelkező (minden bizonnyal hetedik generációs) Intel Core i7 processzorral benne rejlő IGP erejével. Visszafogottabb lesz az SO-DIMM foglalatokba behelyezhető memóriamodulok maximális kapacitása (16 helyett 8 GB), viszont HDD-ből akár 2 TB-nyi is belerakható, melyet igény szerint 256 GB-os SSD válthat fel.


[+]

A lekerekített fehér-ezüst színkombinációjú házon természetesen számos csatlakozó kap helyet: HDMI, DisplayPort, 4 darab USB 3.0, kombó audioaljzat. A kiegészítők sorát SD kártyaolvasó, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Gigabit Ethernet vezérlő alkotja majd, a Bluetooth megléte – a modularitáshoz hasonlóan –- egyelőre kérdéses. Minden bizonnyal a jövő év eleji start előtt már többet fogunk tudni. Annyit azért az Acernél elárultak, hogy 430 eurós kezdőárban gondolkodnak, de konkrét hardver híján nehéz kategorizálni, hol helyezkedik majd el a kínálatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények