Hirdetés

IFA 2010: TerraTec tévétunerek és multimédiás újdonságok

Az IFA kiállításon a TerraTec is felvonultatta újdonságait, amik ezúttal főként a tévétuneres szekciót gazdagítják. A Cinergy T, azaz a földfelszíni sugárzásra alkalmas eszközök sorozatának egyik legkisebb tagja az új USB XXS. A termék a legapróbb pendrive-ok méretével vetekszik, mivel egy 55 x 13 x 9 mm-es és 6 grammos szerkezetről van szó. A 2.0-s USB-n csatlakoztatható DVB-T tunerhez távirányító és antenna is jár. Szoftverével természetesen alkalmazható a time-shift és PIP funkció. Az újdonság már kapható Európában, 50 eurós áron. Hasonlóan kicsi a Stick Mini tuner is, ami felszereltségét nézve nem nagyon tér el az XXS-től, és ugyanúgy 50 eurót kérnek érte.

TerraTec Cinergy T USB XXS és Cinergy T Mini (forrás: PROHARDVER!) [+]
TerraTec Cinergy T USB XXS és Cinergy T Stick Mini (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Stick Dual RC is egy egészen kicsi, pendrive-szerű vevő, amelyben két tuner található, így az egyik csatorna nézése közben egy másikról felvételt készíthetünk, továbbá a valós idejű PIP funkció is alkalmazható. Természetesen antenna és távirányító, illetve a megfelelő szoftverek ehhez is járnak, a csomag ára pedig ugyancsak 50 euró. A Stick RC nagyjából ugyanez, csak egytuneres kivitelben, így az ára is kedvezőbb, 30 euró. Nem kell többet fizetni a Stick Black modellért sem, amely egy ugyancsak egyszerű, egyetlen DBV-T tunerrel felszerelt USB-s vevő.

TerraTec Cinergy T Stick Dual RC, RC és Black (forrás: PROHARDVER!) [+]
TerraTec Cinergy T Stick Dual RC, RC és Black (forrás: PROHARDVER!) [+]

A digitális műholdas adások vételében nyújt segítséget a Cinergy sorozat S2 USB HD tunerje, ami nevének megfelelően a nagyfelbontású DVB-S és DVB-S2 formátumú műsorok vételre alkalmas, 2.0-s USB-re köthető készülék. A távirányítós dobozka AC3-as Dolby Digital hangkimenettel rendelkezik, az ára pedig 90 euró.

TerraTec Cinergy S2 USB HD (forrás: PROHARDVER!) [+]
TerraTec Cinergy S2 USB HD (forrás: PROHARDVER!) [+]

Szinte ugyanerre képes a Cinergy S2 PCI HD Cl is, csupán a forma más, mivel ez egy PCI bővítőkártyaként szerelhető a számítógépbe. Az alap tunerkártya mellé jár ebben a csomagban egy Cl modul is, ami a fizetős csatornák nézéshez szükséges kártya fogadását teszi lehetővé. A készlet ára 130 euró. A hasonló áron kapható Cinergy C PCI HD Cl pedig ismét egy PCI-os digitális tuner, amely ezúttal a DVB-C, azaz a kábeles tévéadások vételére alkalmas, és ugyancsak jár hozzá egy kártyafogadó egység.

TerraTec Cinergy S2 PCI HD Cl és Cinergy C PCI HD Cl (forrás: PROHARDVER!) [+]
TerraTec Cinergy S2 PCI HD Cl és Cinergy C PCI HD Cl (forrás: PROHARDVER!) [+]

Érdekes kiegészítő a RescuePack nevű csomag: segítségével a régi – legalábbis manapság már ezek az adathordozók réginek számítanak – magnókazettákat „menthetjük meg”, és digitalizálhatjuk, de ugyanígy videokazettáink tartalma is modernebb formába költöztethető. A PhonoPreAmp erősítőn találhatunk bemenetet lemezjátszó és magnó számára is, így azok a lehető legkisebb minőségromlással játszhatók át a számítógépre. A mentőcsomag kerek 100 euróért szerezhető be.

TerraTec RescuePack (forrás: PROHARDVER!) [+]
TerraTec RescuePack (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés