Hirdetés

IDF: az első Athlon 64-es processzor

Bármennyire is furcsa, az Intel Fejlesztői Fórumán általában helyet kap a cég legnagyobb konkurensének számító AMD cég is. Nem volt ez másként az idén sem. Az AMD ezúttal egy Barton-demó mellett bemutatta a négy Opteron-processzoros szerverének egy működő példányát is. Az igazi szenzációt azonban, amitől az Intel mérnökei is meglepődtek, egy külsőre Compaq-notebooknak látszó készülék jelentette, amelynek a lelke egy Athlon 64-es processzor volt. A nem mindennapi - legalábbis mostanában még igencsak egyedi - konfigurációt egy Harry Potter-film levetítéséhez használták.

Az igazsághoz tartozik, hogy az Athlon 64-et nem igazán az ultra-hordozható notebookokhoz találták ki, az AMD is csak egy "az asztali gépet helyettesítő megoldásról" beszél.


Forrás: www.heise.de

Mint az AMD jelenlévő képviselője megerősítette, a cég tartja magát az Athlon 64 processzor szeptemberi megjelenési dátumához, függetlenül attól, hogy a Microsoft kifejleszti-e addig a 64-bites Windows operációs rendszert. Kezdetben amúgy sem lesz olyan szoftver, ami kihasználná az új CPU képességeit, lévén ma a legtöbb PC-n 32-bites Windows fut.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés