Hirdetés

Előrendelhető az AMD Athlon 64

Az AMD várva várt 64 bites asztali processzora, az Athlon 64 szeptemberben érkezik. Ez hivatalosan többször, több helyen már elhangzott. Nincs okunk tehát kételkedni, őszig várnunk kell. Vagy mégsem?

Egy kanadai cég honlapján található katalógusban feltűntek az AMD Athlon 64 processzorok (első oldal, bal-alsó sarok). Ha valaki 300 kanadai dollárt kipenget előlegként, akkor hozzájuthat egy Athlon 64 processzorhoz, a szállítás ideje június. Méghozzá négy modell is szerepel itt: Athlon 64 3200+ (1800 MHz), Athlon 64 3400+ (1900 MHz), Athlon 64 3600+ (2000 MHz) és az Athlon 64 3800+ (2100 MHz).

Az X-bit labs. munkatársa sajnos sem az AMD-től, sem a szóban forgó cégtől nem kapott visszajelzést arról, hogy az adatok valósak-e. Így a hír nem hivatalos, de az AMD meglephet minket, hiszen elég attraktív lépés lenne júniustól - mégha korlátozott példányszámban is - szállítani az új processzorokat. Netán azokat is meggyőzhetné még, akik akkor már a 800 MHz Quad Pumped Busszal rendelkező Pentium 4-ek beszerzése felé kacsintgatnának.

Ha a hír igaz, akkor az alaplapgyártóknak is fel kell futtatniuk az új generációs CPU-hoz illeszkedő alaplapok gyártását, ami szintén nem jelentene nagy gondot, hiszen több gyártó már egy éve is mutatott be működő, K8 köré épített megoldást.

Megint csak azzal tudjuk zárni sorainkat, hogy reménykedjünk, a hír igaz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés