Hirdetés

Icy Dock hatfiókos, 5,25”-es keret – kiemelkedő adatsűrűség és biztonság

Az Icy Dock nagy előszeretettel készít olyan hot swap fiókos kereteket, amelyek segítségével kompakt méretben is komolyabb adatsűrűség, sebesség és biztonság érhető el, legújabb termékük, a nem túl beszédes elnevezésű MB996SP-6SB pedig még tovább fokozza a tömörítést.


[+]

Az egyetlen 5,25”-es bővítőhelyet elfoglaló szerkezet összesen 6 darab menet közben is nyitogatható fiókot foglal magában, amelyekbe bármilyen szabványos 7,5 és 9 mm vastag HDD/SSD építhető. Ezek szervezetlenül, külön meghajtókként funkcionálva is rendszerbe illeszthetők, de lehetséges nagy számunknak köszönhetően RAID 0, 1, 0+1, 1+0 és RAID 5 tömb létrehozásának sincs akadálya.


[+]

A hátoldalon sorakoznak a meghajtókhoz tartozó SATA csatlakozók, a betáplálásra két darab 4 tűs molex aljzat áll rendelkezésre, de a maximális kompatibilitás végett a csomagban két SATA tápadapter is helyet kapott. A meghajtók működését dedikált LED-ek jelzik, a zöld szín a bekapcsolt állapotot, a narancssárga pedig az aktivitást indikálják.


[+]

A zsúfolt felépítés könnyen túlmelegedéshez vezethetne, ezért mind a rezgéselnyelő a fiókok, mind pedig az egész szerkezet fémből készült, amely már önmagában jelentősen segíti a hőleadást, egy hátlapi, 40 mm-es ventilátor pedig aktívan hozzájárul az alkatrészek hűtéséhez. Szerencsére azonban az apró „zajkeltő” sebessége egy háromállású kapcsolóval kontrollálható: alacsonyabb vagy magasabb fordulatszámon üzemeltethető, de akár ki is kapcsolható. A keret egyébként magától is lekapcsolja a ventilátort, ha nem érzékel csatlakoztatott meghajtót, így használaton kívül nem zajong feleslegesen.


[+]

Az Icy Dock MB996SP-6SB elsősorban kompakt szerverekben, játékgépekben és kisméretű, mégis teljesítményorientált számítógépekben tehet jó szolgálatot. Hivatalos vételárat még nem közölt a gyártó, de például a Newegg.com kínálatában 99 dolláros árcédulával bukkant fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés