Hirdetés

Icy Dock MB994IPO-3SB – két 2,5”-es fiók és optikai meghajtó egyben

Az Icy Dock egy olyan kompakt szerkezetet mutatott be, amely sok esetben hasznos kiegészítője lehet kisméretű számítógépeknek, NAS-oknak, HTPC-knek és más olyan masináknak, ahol a bővítési lehetőségek erősen korlátozottak. A nem túl beszédes nevű, MB994IPO-3SB jelzésű modell egy 5,25”-es külső meghajtóhelyet elfoglaló keret, amely egyszerre képes elnyelni két darab 2,5”-es adattárolót és egy slim optikai meghajtót.


[+]

A feketére festett eszköz majd minden porcikája alumíniumból készült, így nem csak ellenálló, de a hőelvezetést is elősegíti, ráadásul teszi mindezt aránylag alacsony tömeg mellett. A 2,5”-es fiókokba maximum 15 mm magas meghajtók építhetők be, ezeket menet közben is lehet cserélgetni (hot-swap), de a fiókokba nem csupaszon, hanem csak a mellékelt keretekkel együtt csusszannak a helyükre. Érdekesség, hogy nem csak SATA (6 Gbps) adattárolókat, de SAS interfészre csatlakozó meghajtókat is fogad, vagyis 2,5”-es méretben, az SSD-ktől kezdve a percenként 15 000-et forgó HDD-kig bármi beépíthető.


[+]

A termék hátulján minden szükséges adatcsatlakozó megtalálható, valamint dupla betáplálási lehetőséget kapott, ezzel a redundanciával is növelve a biztonságot és a megbízhatóságot. A keretet egy 4 cm-es ventilátorral is felszerelték, ez azonban szerencsére egy apró kapcsoló segítségével igény szerint akár meg is állítható, hiszen ha csak két SSD lapul az eszközben, akkor az apró légkavaró csupán felesleges zajforrás. Az adattárolók működését dedikált előlapi LED-ek jelzik.


[+]

Az Icy Dock MB994IPO-3SB megjelenése július 31-én várható, vételára azonban még ismeretlen.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés