Hirdetés

A Hynix szállítja az érdeklődöknek a második generációs HBM-et

Az új generációs memóriából egyelőre két verzió érhető el, amelyek közül a lassabbik alacsonyabb órajelen is működtethető.

A Hynix bejelentette, hogy a harmadik negyedévtől kezdve megkezdik az AMD-vel közösen kifejlesztett HBM memóriaszabvány második generációs változatának szállítását, amelynek specifikációit korábban már véglegesítette a JEDEC. Bár hivatalosan nem HBM2 a neve, de a Hynix a többi gyártót követve így fog utalni rá, vagyis gyakorlatilag használható ez a jelölés is.

A Hynix HBM2 memóriájából két verzió lesz elérhető, amelyek közül mindkettő a 4Hi kategóriás 4 GB-os opció. A termékek 1,2 V-os üzemfeszültségen dolgoznak, továbbá a 2 vagy 1,6 GHz-es effektív órajellel az 1024 bites buszon keresztül rendre 256 és 204 GB/s-os sávszélességet kínálnak. A lassabbik modell órajele ráadásul lefelé skálázható, így ha egy partnernek nem sikerült olyan interposert terveznie, hogy bírja ezeket a magas órajeleket, akkor beállítható a memória arra a szintre, amivel stabil marad a csomag.

Az új összeállítások egyébként nyolc gigabites memórialapkákat használnak, de a gyártástechnológiáról nem eset szó, mindenesetre valószínűleg 20 nm-es osztályú node-on készülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés