Hirdetés

Hűtőt neveztek el Japánról a japánok

A különböző PC-s hűtési alkalmatosságokat és egyéb apró, hasznos kiegészítőket gyártó és forgalmazó japán Scythe ma bejelentette, hogy piacra dobja legújabb, Zipang nevű processzorhűtőjét. A vállalat rendszerint japán eredetű neveket választ termékeinek – nincs ez másképp most sem, ez a hűtő magáról a szigetországról kapta a nevét, a Zipang ugyanis a „felkelő nap országa” jelentést hordozza.

Az új processzorhűtő a már jól bevált felépítést követi, azaz két fő komponensből; a processzorral érintkező, egyébként minden modernebb foglalatra felrögzíthető blokkból, valamint egy sűrűn lamellázott hűtőbordából áll. A két fő egységet hat réz hőcső köti össze – ezek aszimmetrikus vonalvezetésük révén a borda alján és közepén egyszerre adják át az alsó blokktól elvezetett hőt. A Scythe szerint ez a rendszer (melyet Uneven Paraller Heatpipe Construction-nek, azaz egyenlőtlen párhuzamos hőcsőfelépítésnek nevez) hatékonyabb működést nyújt a teljesen szimmetrikusan felépített megoldásoknál.

A Zipang egy a Scythe-től már megszokott módon csendes, működés közben mindössze 21 dB(A) zajt keltő, 14 centiméteres ventilátorral rendelkezik, mely percenként - ezer fordulattal - nagyjából 1,45 m3 levegőt mozgat át. A hűtő teljes tömege 815 gramm.

A Scythe új hűtője a napokban kerül forgalomba, a Zipang Európában nettó 44,95 eurós ajánlott áron szerezhető be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés