Hirdetés

Hűtőszörnyek a Thermaltake-től

Már több hete keringenek a Thermaltake két új processzhűtőjének fotói a világhálón, ám a vállalat weboldalára csak nemrég kerültek fel a pontosabb adatok. Mindkét hűtő elsősorban méreteivel vonja magára a figyelmet. A SonicTower (CL-P0071) 112 x 112 x 150 mm kiterjedésű; dupla alumíniumbordájának lamelláira összesen három heat-pipe vezeti el a hőt a processzorra illeszkedő rézblokkról.


SonicTower

A hűtő a mellékelt kereteknek köszönhetően Socket 478, 775, illetve Socket A, 754 és 939 foglalatban helyet foglaló Intel, illetve AMD processzorokhoz is alkalmazható. A CPU közelében működő házhűtő esetében meg lehet próbálkozni passzív hűtéssel is, ám érdemesebb egy külön megvásárolt 12 cm-es ventilátorral kiegészíteni a bordát a stabil üzem érdekében. Erre a megoldásra is vonatkozik, hogy a PC szállításakor különösen ügyelni kell az alaplap épségére, hiszen a 692 grammos borda már jelentős erőt gyakorol a felfogatási pontokon.


Beetle

A Thermaltake másik üdvöskéje a felépítésében erősen az Asus Star Ice nevű turbinájára emlékeztető Beetle (CL-P0086). A „bogár” név a felülnézeti kép alapján érthető meg igazán, a felső piros műanyag borítás ugyanis szárnyakat mintáz. A sötétben piros-kék fénnyel világító hűtő lényegi alkotóelemei a három hővezető cső, a réz CPU-blokk, az alumínium hűtőborda, valamint a 90 x 90 x 25 mm-es ventilátor. Ez utóbbi fordulatszáma 1600 és 4300 rpm között szabályozható, ami 20 és 44,5 dBA közötti zajszintet eredményez. A foglalatokkal való kompatibilitásra a SonicTowernél leírtak érvényesek, és az 581 grammos tömeg miatt ebben az esetben is óvatosan érdemes mozgatni a gépházat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés