Hirdetés

Luxusházak a Thermaltake-től

Két új házsorozatot mutatott be a Thermaltake. A VA9000-es „Kandalf” és a VA8000-es „Armor” széria tagjainak belső felépítése lényegében megegyezik. Mindkettő 1 mm vastag alumíniumlemezből készül, átlátszó betétekkel ellátott oldallapokkal, ám különböző homlokzattal.

Az 53 x 22 x 56 cm-es házak a Cooler Master Stackeréhez hasonlóan teljes magasságukban 5,25 hüvelykes meghajtórekeszeket tartalmaznak, amelyek a megfelelő keretekkel két külső és hat belső 3,5 hüvelykes egység beépítését teszik lehetővé. Az összesen 11 panel egyikén kaptak helyet a működésről tudósító LED-ek és a bekapcsológomb, az egyik helyre pedig kis fiók került, amely csavarok, kábelek és más alkatrészek megőrzésére szolgál. A házak szerszám nélkül is szerelhetők; az USB-, Firewire- és audiokivezetések a tetőn, egy csapóajtó védelmében találhatók.


Armor

A hűtési rendszer igen figyelemreméltó: az előlap és a merevlemezek keretei között egy 120 mm-es, 1300 rpm fordulatszámú, tetszés szerint áthelyezhető beszívó ventilátor kap helyet, a hátlapon pedig egy 92 mm-es, 1800 rpm-en pörgő és egy 120 mm-es, 1300 rpm fordulatú ventilátor gondoskodik a felmelegedett levegő eltávolításáról. Munkájukat az egyébként is szellőző tetőre szerelt 92 mm-es, 1800 rpm fordulatszámú légkavaró egészíti ki.

A Thermaltake a vízhűtést alkalmazókra is gondolt: a hátsó falon műanyag gyűrűvel szegélyezett nyílásokat találunk, amelyeken további utómunkálatok, illetve a sérülés veszélye nélkül kivezethetők a csövek. Aki ennél is halkabb rendszerre vágyik, az kísérletezhet a szellős ház passzív hűtésével, bár ez tapasztalataink alapján legfeljebb kis teljesítményű rendszerek esetében valódi alternatíva.


Kandalf

A gyárilag microATX, ATX és Extended ATX formátumú alaplapokat fogadó házakhoz kapható egy BTX szett is, amely egy fordított elrendezésű hátsó panelt és egy, a CPU hűtőmoduljának felszerelését lehetővé tevő lemezt tartalmaz. A Kandalf és Armor házak fekete és ezüst színben kerülnek piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés