Hirdetés

Hűtésben is erős a Zalman új háza

A jövő héttől kezdi meg újabb prémiumkategóriás házának szállítását a Zalman. Az LQ1000 jelű midi toronyba gyárilag vízhűtést építenek be, melynek része egy ZM-WB5 processzorblokk, de további kiegészítőkkel természetesen a rendszer más komponensei is beköthetők a hűtőkörbe. A ház oldalfala vastag, bordázott alumíniumból készül, vagyis egyúttal radiátorként is funkcionál. A ház belsejének szellőzését a szokásos hátsó, kifúvó ventilátor mellett az oldalsó ajtóra erősített hatalmas, 220 x 220 x 30 mm-es légcsavar biztosítja, amely 550 és 850 rpm közötti fordulatszámon üzemel.

Zalman LQ1000

Az előlap látványos óráin a hőmérsékleti adatok mellett a vízáramról és a fordulatszámról kapunk információt, és automata helyett manuális üzemmódra állítva egyéni igények szerint is szabályozható a hűtés erőssége. A vízhűtés komplett rendszert alkot, vagyis része a hőcserélőn és a CPU-blokkon kívül egy 300 liter/óra teljesítményű pumpa is, és persze korróziógátlós hűtőfolyadékot is kapnak a vásárlók.

Zalman LQ1000
[+]

Az LQ1000 mérete 48 x 22 x 45 cm, anyaga alumíniumötvözet, 15 kilogrammos tömege tehát egyúttal jelzi azt is, hogy nem spóroltak ki belőle semmit. ATX vagy microATX alaplapot lehet beletenni, négy 5,25 hüvelykes és öt 3,5 hüvelykes meghajtórekesze van; a merevlemezeket szerszám nélkül lehet rezgéscsillapított helyükre illeszteni. Elöl két audiocsatlakozót, két USB és egy FireWire portot találunk. A ház áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés