Hirdetés

HP: Mozizni mentem

A 16:10-es, 16:9-es képarányú megjelenítők fokozatosan kezdenek beszivárogni a PC-kijelzők világába; az elsősorban a filmes szórakoztatóiparnak köszönhető technológiai változás manapság már a szoftverkészítők egy részét (jellemzően a játékfejlesztőket és más, multimédiás alkalmazások fejlesztőit) is arra sarkallja, hogy programjaikat széles képarányú kijelzőkre is optimalizálják. Széles monitorokkal tehát egyre több alkalmazási területen találkozhatunk, a widescreen kijelzővel szerelt noteszgépek egyre népszerűbbek, mindemellett az asztali készülékek között is egyre több széles panellel szerelt modell talál gazdára.

Ilyen monitor a HP nemrég bejelentett f2105 jelzést viselő, 21 hüvelykes képátlóval rendelkező típusa, melyet egy hónappal az amerikai debütálás után az öreg kontinensen is forgalomba hozott a gyártó. A WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontású panel kitűnően alkalmas mozizáshoz, vagy szélesvásznú TV-adások megtekintéséhez. A 16 ms on/off, illetve 12 ms szürkeárnyalati válaszidővel rendelkező széles kijelző 300 cd/m2 fényerőt és 900:1 kontrasztarányt képes elérni, a betekintési szög mind vízszintesen, mind függőlegesen 178°. A HP f2105 két, egyenként 5 wattos hangszóróval is fel lett szerelve, ezzel az egység kávája tovább szélesedett. A monitor az említett két hangszóró bemenetén kívül tartalmaz egy analóg (D-Sub), illetve egy digitális (DVI-D) bemenetet is.

A HP f2105 ajánlott fogyasztói ára nettó 600 euró, ami a hazai 25 százalékos áfával felszorozva jelenlegi árfolyamon körülbelül 185 000 forintnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés