Hirdetés

HP LaserJet Pro 200 color nyomtatók és MFP-k kis- és középvállalkozásoknak

Kis- és középvállalkozások számára tervezett nyomtatókat és multifunkciós gépeket mutatott be a HP a LaserJetPro családba. A HP LaserJet Pro 200 color M251 sorozat színes lézernyomtató fő területe a színes ábrákkal, grafikonokkal és kimutatásokkal teletűzdelt A4-es dokumentumok nyomtatása percenként 14 lap/perces sebességgel (első lap 18,5-19 mp) – sajnos duplex egység nincs. A négytoneres készülék legfeljebb 600x600 dpi felbontású nyomatok készítésére alkalmas, ajánlott havi maximális terhelhetősége 1500 oldal, lapadagolója pedig 150 lap befogadására képes.

A nyomtatási feladatokat USB 2.0 vagy 10/100 Ethernet porton fogadja, illetve kliens oldali USB kapuval is rendelkezik, így közvetlenül USB-s tárolókról is lehetőség adódik nyomatási feladatok elvégzésére. Természetesen a HP ePrint szolgáltatásáról sem kell lemondani, azaz a nyomtatóra távolról, interneten keresztül is küldhetünk nyomtatni valókat.

Az M251nw változatot ezenfelül ellátták Wi-Fi kapcsolódási lehetőségekkel, és Wi-Fi Direct kompatibilitással is rendelkezik. Továbbá ugyanezen alváltozatra egy színes, 3,5”-es érintőkijelző is jutott. Az M251 sorozat mindegyik tagjában 750 MHz-es processzor dolgozik 128 MB RAM társaságában, aminek bővítésére nincs lehetőség.

A másik újdonság a HP LaserJet Pro 200 color MFP M276 sorozat, ami a papír-alapú feladatokat egyszerűsíti le a beépített beolvasó, másoló, nyomtató és fax képességekkel. A nyomtatómű specifikációit (teljesítmény, terhelhetőség, felbontás) tekintve megegyezik az M251-es sorozattal, amit kiegészítettek egy 35 oldalas automatikus lapadagolóval ellátott síkágyas lapolvasóval és egy 33,6 kbps-os modemmel. Duplex egység továbbra sincs, de a megnövekedett feladatok száma miatt a 750 MHz-es processzor mellé 256 MB RAM-ot párosítottak.

Csatlakozási területek terén sincs számottevő különbség az M251-gyel összehasonlítva, csupán a telefonvonal csatlakozással egészült ki, valamint ebből is kapható Wi-Fi és Wi-Fi nélküli verzió – előbbi természetesen Wi-Fi Direct kompatibilis. Ez esetben viszont nincs különbség a kezelőszervekben, mindkét modell színes érintőkijelzőt kapott, ahonnan minden funkció és beállítás központosítottan érhető el.

Az új készülékek közül a HP LaserJet Pro 200 color MFP M276 a Wi-Fi meglététől függően 104 000 és 112 000 forintos áron kapható, míg a HP LaserJet Pro 200 color M251 felbukkanására még kicsit várni kell, így ebből fakadóan még a hazai ára nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés