Hirdetés

Felhős lézernyomtatók a HP kínálatában

Manapság a mobilgépek elterjedését leszámítva két olyan trend látszik a piacon, amelyek kulcsfontossága szinte megkérdőjelezhetetlen. Az egyik a papír digitalizálása, a másik a felhőalapú számítástechnika, avagy a cloud, ahogy sokan ismerik. Tulajdonképpen ezek nem is állnak távol egymástól, legalábbis a HP elképzelése szerint: dokumentumaink egy részét ma már elektronikusan tároljuk, de a fontos iratokat még ma is kinyomtatjuk vagy már kinyomtatott formában kapjuk, de ezek együttes kezelése, rendszerezése, egyszerű továbbítása pedig gyakran nem megoldott.

A havidíjas előfizetéses modellre épülő HP Flow CM Professional felhőalapú dokumentumkezelő erre kínál hathatós megoldást. Az Autonomy tartalomkezelő platformjára épülő rendszer funkcionalitás tekintetében igen bő tudással rendelkezik (beolvasás, tárolás, indexelés, keresés, visszanyerés, verzió kontroll, figyelmeztetések, fájlmegosztás, teljes szövegen keresés, stb), felhasználói felületét pedig egyszerű használni platformtól függetlenül is. A felület ugyanis nem csak webböngészőn keresztül érhet el asztali PC-ről vagy laptopról, hanem tabletek és okostelefonok támogatása is megoldott, valamint a HP egyes multifunkciós eszközeibe is integrálásra került ez a szolgáltatás.

HP Flow color MFP M575c és HP Flow MFP M525c HP Flow color MFP M575c és HP Flow MFP M525c
HP Flow color MFP M575c és HP Flow MFP M525c [+]

Ilyen eszköz a most bemutatott két új HP LaserJet Enterprise flow MFP, azaz a színes M575c és a monokróm M525c multifunkciós lézernyomtató. Közös jellemzőjük a 8"-es érintőkijelző és a QWERTY billentyűzet az egyszerűbb, gyorsabb bevitel érdekében. Ezek a nyomtatók közvetlenül képesek elérni az említett HP Flow CM rendszert, vagyis a beolvasott dokumentumokat képesek egyből a felhős tárhelyre küldeni, valamint onnan fogadni, azaz a felhőből elküldött dokumentumokat kinyomtatni.


[+]

A két új multifunkciós eszköz számos technikai újdonsággal rendelkezik, optimalizálva a többfelhasználós, nagyvállalati környezetre. Ennek megfelelően az automatikus lapadagoló kapacitását megnövelték, ahonnan biztosított az egymenetes duplex beolvasás. A dokumentumbeolvasó rendszeren, pontosabban a papírtovábbításon is rengeteget dolgoztak a HP-nál, így lehetővé vált, hogy különböző méretű dokumentumok is betölthetőek legyenek az adagolóba, ugyanis szeparálás előtt két görgősor felel a lapok szétválasztásáért, azaz hogy csak egy lap kerüljön behúzásra. Ha valamilyen oknál fogva mégis több papír kerülne behúzásra, azt az ultrahangos érzékelők kiszúrják és leállítják a folyamatot. Ugyanígy megszakad a beolvasás, ha a lapok össze vannak tűzve vagy megakadnak a továbbítás során, így megakadályozva a dokumentum sérülését. A készülékek kompatibilisek a Microsoft SharePoint szolgáltatással, illetve szövegfelismerővel (OCR) is rendelkeznek, így beolvasás után szerkeszthető dokumentumokat kapunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés