Hirdetés

HP Firebird 802 mától 500 dollárral olcsóbban

Drasztikus változtatásokra szánta el magát a HP a felsőkategóriába pozicionált, Firebird 802 néven forgalmazott számítógép kapcsán. A februárban forgalomba hozott rendszer a visszajelzések alapján viszonylag gyenge eladási adatokat tudhat magáénak, így az 1799 dolláros kezdőárán egyszerűen értelmetlen forgalmazni. A gyártó természetesen azonnal akcióba lépett, és 150 dollárral csökkentették a gépezet listaárát, amihez 350 dolláros azonnali kedvezmény is jár.

A frissített, 1299 dolláros áron forgalmazott HP Firebird 802 elsősorban a játékosok igényeit próbálja kielégíteni. Az Intel Core 2 Quad Q9400 processzorral és 4 GB rendszermemóriával rendelkező számítógép a grafikai számításokhoz két darab, SLI-be kötött GeForce 9800S grafikus modult tartalmaz, melyek a G94 kódnevű NVIDIA lapkára épülnek, és egyenként 512 MB-nyi GDDR3 memóriát használnak. A tulajdonságok listáját az 500 GB-os merevlemez és a DVD-író egészíti ki, a hűtésről pedig egy gyári vízhűtőrendszer gondoskodik. Látható tehát, hogy nem mindennapi konfigurációról van szó, amit az árcsökkentés még vonzóbbá tesz.

Érdekes azonban a neves üzletláncok véleménye, szerintük a termék eddigi sikertelenségének az oka az eredeti, magas ár mellett a felépítésben keresendő. A Radeon HD 4000 széria sikerének visszhangja ugyanis bejárta az egész világot, így az eddigi GeForce uralom mára megtörni látszik. A kereskedők szerint múlt év novembere óta a játékosok már főleg Radeon rendszert keresnek a játékra használandó számítógépekben, ami meg is látszott az NVIDIA 2008 végi, rendkívül gyenge negyedéves eredményén. Bár a HP Firebird 802-ben található GeForce 9800S SLI konfiguráció távolról sem mondható gyenge rendszernek, a visszajelzések alapján nem éri meg az árát. Az új listaár hatására viszont megváltozhat a helyzet, hiszen az 500 dolláros árcsökkentés már igen kedvező színben tünteti fel a terméket. Az 1799 dollár körüli kategória azonban kvázi felszabadult, így a HP minden bizonnyal egy új, erősebb Firebird rendszerrel is jelentkezik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés