Hirdetés

Nem lesz érdemes ellopni a HP legújabb vékony és könnyű Elitebookját

A HP a jövő év elején dobja piacra az Elitebook sorozatban a 12,5"-es Folio 1020 jelzésű notebookot, ami a normál mellett egy még könnyebb, notebookgyártásban még mindig nem minden nap használt anyagokat felvonultató "Special Edition" változatban is elérhető lesz. Ám ennél sokkal érdekesebb a frissített Intel Core M processzoros, passzív hűtésű masinák úgynevezett "always on" funkciója, ami lehetővé teszi a gépek GPS-alapú követését akkor is, ha egyébként teljesen ki vannak kapcsolva.

A gyártó ezt a funkciót egy rendkívül alacsony áramfelvételű, ARM-alapú központi egység és egy GPS kombinációjára alapozza, maga a követés lehetősége pedig a HP webalapú Touchpoint Manager mobileszköz-menedzsment szolgáltatásán keresztül érhető el. Ugyaninnen kezdeményezhető az eltulajdonított, elvesztett masinán tárolt adatok azonnali megsemmisítése is. Persze további menedzsment és biztonsági funkciók is elérhetőek, mint a vPro, TPM, ujjlenyomat-olvasó, bootolást megelőző autentikáció stb. Ennek minden bizonnyal a céges felhasználók és a cégek rendszergazdái örülnek legjobban, ahogy annak is, hogy a HP az újdonságokat kifejezetten a BYOD használatra is felkészítette.

Visszatérve a technikai paraméterekre, a Folio 1020 és Folio 1020 "Special edition" vastagsága egyaránt 15,7 milliméter, de tömegük eltérő: az előbbié 1,2 kilogramm, utóbbié pedig kereken 1 kilogramm. A könnyítés annak köszönhető a Special Edition esetében, hogy a fedél magnézium és lítium ötvözetéből, alja pedig szénszálas anyagból készült A vékony és könnyű felépítés viszont nem egyenlő a törékenységgel, ugyanis az Elitebook család tagjai, így az újdonságok is megfelelnek a MIL-STD 810G szabványnak.

A kijelző terén is van eltérés, a Folio 1020 ugyanis Full HD, míg könnyebb testvére WQHD, azaz 2560x1440 képpontos kijelzővel lesz elérhető, előbbi opcionálisan érintős kiadásban. A hardverrel kapcsolatos technikai paraméterek egyelőre nem mind ismertek, csupán néhány információt osztott meg a vállalat. Az akkumulátoros üzemidő például 9 óra körül alakul, lesz dokkolási lehetőség, 720p webkamera, microSD kártyaolvasó, HDMI-kimenet, az adattárolást pedig 128-256 GB-os SSD-k végzik majd. A HP azt is kiemelte, hogy változtattak a billentyűzeten, így a korábbi modelleknél kényelmesebb, pontosabb lesz a gépelési érzet.

Az új Elitebookok rajtja a jövő év elejére, egészen pontosan februárra (Folio 1020) és áprilisra (Folio 1020 Special Edition) csúszik. Az árakról egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés