Hirdetés

A prémium kategóriás Chromebookban látja az erőt a HP is

Egyre több gyártó kap rá a komolyabb hardverrel, minőségi alkatrészekből összerakott Chromebookokra, ami a kategória eredeti koncepcióját tekintve érdekes tendencia, de a sort végeredményben a Google kezdte meg a Chromebook Pixellel, a többi gyártó pedig csak beállt mögéjük követőként.


[+]

A HP a Chromebook 13-mal nem akar egy az egyben a Pixellel versenyre kelni, de mindenképp a felsőbb kategóriában indul, ha a teljes képet nézzük: 12,9 milliméter vastag alumínium ház, 1,29 kilogrammos tömeg, 13,3"-es IPS kijelző 3200x1800 képpontos felbontással, CPU-tól függően 4, 8 és 16 GB RAM, NAND flash tároló, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, Bluetooth 4.2, egy pár USB Type-C, egy normál USB, háttérvilágítással ellátott billentyűzet, Bang&Olufsen hangszórók, SD kártyaolvasó, három mikrofon és egy webkamera.


[+]

Akinek ez nem lenne elég, az megvásárolhatja pluszba a HP Elite USB-C Docking Station kiegészítőt, amivel USB Type-C csatlakozáson keresztül további USB portok, Gigabit Ethernet, HDMI és DisplayPort is nyerhető. A központi egységek választéka is egészen széles: Intel Pentium 4405Y, Core m3-6Y30, m5-6Y57 és m7-6Y75. Az akkumulátor a hírek szerint 11,5 órán keresztül bírja, a töltés pedig a Type-C portok keresztül történik.


[+]

A HP Chromebook 13 hamarosan elérhető az Egyesült Államokban felszereltségtől függően a 499 és 1029 dolláros ársávban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés