Hirdetés

A HP is beszáll a Chromebookok versenyébe

Úgy néz ki, hogy a gyártók tényleg látnak fantáziát a Chromebookokban és a Google Chrome OS-ben. Nemrég a Lenovo jelentkezett be a versenyre, míg most a HP készül egy Pavilion Chromebookkal. Ez a termék ugyan hivatalosan nincs bejelentve, de a cég saját webáruházában tűnt fel egy rövid időre, ami valószínűleg egy szándékos baki volt véletlen eseménynek eladva.

A Pavilion Chromebook a szokásosnak mondható belsőt hozza. A számításokról egy Intel Celeron 847-es processzor gondoskodik két darab 1,1 GHz-en ketyegő processzormaggal és 2 MB-os utolsó szintű gyorsítótárral. A 17 wattos TDP osztályba sorolt termék IGP-je a HD Graphics 2000 jelzést viseli, így a 12 darab feldolgozóegység 350 MHz-es alapórajelen üzemel. A rendszermemória kapacitása 2 GB, míg az adatok egy 16 GB-os NAND flash tárolóra kerülhetnek, de a Chrome OS esetében a felhős adattárolóson van a hangsúly, így ez a web szolgáltatásaival elegendő szokott lenni.

A HP masinájának igazi érdekessége, hogy 14 colos, 1366x768 pixeles kijelzőt kap, ami a Chromebookok mezőnyében egyedinek számít, hiszen eddig csak kisebb megjelenítővel érkező masinák kerültek a boltok polcaira. Az akkumulátor kapacitása 37 Wh, ami a HP ideiglenesen publikus specifikációja szerint alig több mint 4 óráig elég. Ez nagyon gyenge érték a hagyományos notebookok értékeihez képest, de a Chromebookok között teljesen normális adat. Lényegében a Samsung és az Acer megoldása sem bírja sokkal tovább, illetve a nagyon keveset fogyasztó ARM-os Samsung Chromebook is csak hat és fél órát képes terhelés nélkül átvészelni.

A HP Pavilion Chromebook február közepén rajtol, az árcéduláján pedig 330 dollár szerepel majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés