Hirdetés

Ahol lehet, engedélyezi a FreeSync technológiát a HP

A HP az idei évben nagy lépésre szánta el magát. A vállalat megpróbálja a PC-piacra kínált notebookjait egy olyan extrával feldobni, amely valóban hasznos a vásárlók számára, és nem mellesleg tényleg olyan előnyként lehet felhozni, amely hiányzik az androidos és iOS-es termékflottából.

A variálható frissítési frekvencia talán az előző év egyik legnagyobb előrelépése volt, de igazából csak az asztali rétegnek volt elérhető, idén azonban már mobilizálódik. Ráadásul a VESA Adaptive-Sync technológia iparági szabványnak van minősítve, így az egységesítés szempontból tökéletes a helyzet, vagyis tényleg csak a gyártókon múlik a variálható frissítési frekvencia térnyerése.

 

HP Envy 15z
HP Envy 15z

A Lenovo volt az első vállalat, amely a Lenovo Y700 ACZ verziójában engedélyezte az Adaptive-Sync technológiát, méghozzá az AMD FreeSync implementációval, de a HP úgy néz ki, hogy követi a trendet, és idén nagy lépést tesz a terjedés erősítése felé.  Az év első felében a HP Envy 15z kapja meg a FreeSync technológiát, de az esztendő második felében pedig az összes VESA Adaptive-Sync szabványt támogató notebook kap egy megfelelő frissítést, így a rendszer teljesen általánossá válik a HP termékskáláján belül. Mondhatni ahol ez lehetséges, ott a vállalat aktiválja.

Megtudtuk, hogy annyi korlátozás azért lesz, hogy amennyiben az üzemidőt a variálható frissítési frekvencia engedélyezése hátrányosan érintené, akkor a HP inkább nem aktiválja. Ezzel gyakorlatilag a FreeSync csak teljesen AMD-s konfigurációkhoz lesz kötve, ahogy például a Lenovo esetében is. Technikailag ugyan nem lenne akadálya az Intel processzorok használatának sem, de ehhez le kellene tiltani az Intel IGP-jét, és a kijelzőt a dedikált Radeon grafikus vezérlőre kellene kötni, ami bizonyos kategóriákra vonatkozóan nem felelnének meg az Intel üzemidőre vonatkozó minimum igényeinek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés