Hirdetés

Hordozható optikai meghajtók jelennek meg a Buffalónál és a Transcendnél

Manapság a népszerű hordozható számítógépeket, a netbookokat szinte kivétel nélkül optikai meghajtó nélkül szállítják, így akár egy telepítés is rémálom lehet. Többek között rajtuk szeretnének segíteni a gyártók különféle külső optikai meghajtóikkal, legyen az egy egyszerű CD-olvasó, vagy akár egy komoly Blu-ray író, mint esetünkben is. A Buffalo újdonsága, a lakkfekete borítással rendelkező BR-PX68U2-BK típusjelzésének eleje könnyen dekódolható, ez bizony valóban egy kéklézeres író.

b
Buffalo BR-PX68U2-BK

A 2.0-s USB-n keresztül csatlakozó meghajtó a CD-ket 24-szeresen, a DVD-ket nyolcszorosan tudja égetni, emellett a BD-R lemezeket hatszorosan, a kétrétegű BD-R-eket pedig négyszeresen képes megírni. A kis készülék 137 x 142 x 20 mm nagyságú és csupán 340 grammos. A Buffalo ODD-je – jó néhány hasznos programmal kiegészítve – november elejétől lesz elérhető egyelőre Japánban, nagyjából 340 dollárnak megfelelő jenért.

A Transcend eddig leginkább háttértárairól és multimédiás termékeiről volt ismert, ám ezúttal bemutatta az első hordozható CD/DVD-íróját, a TS8XDVDRW-t. A vékony, stílusos kialakítású szerkezetet ez a cég is főleg a laptop- vagy netbooktulajdonosoknak szánja. Mérete 156 x 142 x 22,5 mm, tehát ez sem egy nagy darab. A könnyű, 375 grammos meghajtó 8-szorosan képes DVD-ket, illetve 24-szeresen CD-ket írni, és természetesen támogatja a kétrétegű lemezeket is.

b
Transcend TS8XDVDRW

Az új termék átesett a Windows 7 kompatibilitási teszten is, aminek teljesen megfelelt, így az új operációs rendszerre váltók bátran választhatják a Transcend optikai meghajtóját. Ehhez a hordozható eszközhöz is jár néhány szoftver, a cég online boltjából már megrendelhető nettó 74,8 dollárért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés