Minden korábbinál gyorsabban érkeznek az otthonokba a legjobb hollywoodi filmek

A tervek szerint a bemutató után két héttel már meg lehetne tekinteni neten a filmeket. Ez hazavághatja az UHD Blu-ray szabványt, de keresztbe tehet a moziknak is.

Jelenleg a hollywoodi filmstúdiók az úgynevezett "Ablak" modellt alkalmazzák egy új film bemutatása során. Ez azt jelenti, hogy a premiert követően 70-90 napot kell várni ahhoz, hogy az alkotások elérhetőek legyen az online streaming szolgáltatások segítségével. A Netflix megpróbálja radikálisan lecsökkenteni ezt az időtartamot, és úgy néz ki, hogy a kezdeményezésükre a Disney kivételével a nagy stúdiók is rábólintanak.


[+]

A Warner tűnik a legbátrabbnak, ők ugyanis már 17 nap után "kikölcsönözhetővé" tennék a filmjeiket, 50 dolláros, azaz körülbelül 15 000 forintos áron. Ez azért elég húzós összegnek tűnik, de valószínűleg úgy vannak vele, hogy akinek ennyire fontos, hogy korán meg tudják nézni otthon is a friss darabokat, az fizesse is meg ennek az árát. Ez persze nagyon rossz hír a hagyományos moziknak, hiszen így komoly konkurenciát kaptak egy igen fontos időszakban. Valamint keresztbe tehet a Blu-ray szabványnak is, hiszen a lemezekre, és az egyéb digitális kópiákra az "Ablak" periódus lerövidítése nem vonatkozna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés