Hirdetés

Hivatalosan is debütált a Lenovo ThinkPad Tablet

Egy hónapja számoltunk be a Lenovo új tabletéről, mely ezúttal nem az IdeaPadek sorát gazdagítja, hanem a cég talán legismertebb modelljeinek számító, üzleti szériás ThinkPadekét. Immár a hivatalos fotókon is megcsodálhatjuk a készüléket, ami tényleg egész formásra sikerült, és úgy tűnik, talán méltó lesz a ThinkPad névre is. Az biztos, hogy egészen jónak mondható felszerelést kapott, és az ára sem tűnik vészesnek, pláne a széria modelljeinek megszokott áraihoz képest.


[+]

A nemes egyszerűséggel ThinkPad Tablet névre keresztelt gépezet 10,1”-es képátlójú IPS paneles kijelzőt használ, melynek felbontása 1280x800 pixeles és Corning Gorilla Glass védőréteg borítja. Ez alatt dolgozik az 1 GHz-es órajelű NVIDIA Tegra 2-es kétmagos processzor 1 GB memória társaságában, ami mellé 16, 32 vagy 64 GB flashalapú tárhely kerülhet a választott modellnek megfelelően. MicroSD kártyával ez még tovább bővíthető igény szerint. A tablet elejére egy 2 megapixeles webkamerát tettek, hátuljára pedig egy 5 megapixelest, továbbá található még rajta környezetifény-érzékelő, GPS vevő, dokkolóaljzat, micro HDMI kimenet, teljes méretű USB 2.0-s port, valamint IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya és Bluetooth adapter, melyek mellé opcionálisan 3G modem is kérhető.


[+]

A dokkolóval szinte teljes értékű netbookként használhatjuk a táblagépet, amennyiben a külön beszerezhető ThinkPad Tablet Keyboard Folióhoz csatlakoztatjuk, melyről még a széria védjegyeként is tekinthető trackpoint sem hiányzik. Operációs rendszerként az Android 3.1-es verziója kerül rá, működését pedig kétcellás akkumulátora biztosítja akár nyolc órán keresztül.

A Lenovo ThinkPad Tablet megjelenése augusztus 23-án várható. A 16 GB-os verzió ára 480 dollár lesz, extra stylusszal pedig 510 dollárt kell fizetni ugyanezért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés