Hirdetés

Hivatalos a Z390

Különösebb csindadratta nélkül tette fel az új chipset dokumentációját weboldalára az Intel.

Nem verte nagy dobra az Intel a Z370 fölé pozícionált Z390 Express lapkakészlet hivatalos megjelenését - a visszafogottság persze érthető, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt hetekben mennyi minden kiszivárgott már a termékkel kapcsolatban.


[+]

Ami most a hivatalos dokumentációból is megerősítést nyert, az az, hogy a Z390 alapvetően a Z370 kiegészítése az alsóbb szegmensben (H370, B360, Q370 és H310) már megjelent újdonságokkal, így például a natív USB 3.1 Gen 2 támogatással, amely ebben az esetben hat darab 10 Gbps sávszélességet kínáló port képében jelenik meg, ezt egészíti ki 10 darab 5 Gbps-os és 14 darab hagyományos, USB 2.0 szabványú kivezetés.

Újdonság még az immár a chipsetbe integrált 802.11ac és BT 5.0 vezérlő, amely mellé az alaplap-gyártók részéről csak a PHY implentáció szükséges. Ezt kiegészíti még egy szintén integrált SDXC vezérlő, míg a TB3 kontroller esetében már a DisplayPort 1.4-et is támogató Titan Ridge-et ajánlja az Intel. A támogatott CPU-k esetében természetesen felkerült a listára a nyolcmagos Coffee Lake S is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés