Hirdetés

A HIS leleplezte a Radeon HD 6930 IceQ X nevű VGA-t

A hónap elején számoltunk be arról, hogy még decemberben befuthat a kényszer szülte Radeon HD 6930, mely a raktárakban maradt Cayman GPU-kat használja fel. Az AMD még nem élt hivatalos bejelentéssel, de a HIS háza táján feltűnt a Radeon HD 6930 IceQ X jelzésű VGA.

A specifikációk alapján túl sok meglepetésre nem érdemes számítani, így a Cayman kódnevű GPU 1280 aktív shader processzort kínál 80 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna mellett, a magórajelet pedig 750 MHz-re állították a tervezők. A memóriabusz 256 bites, így a ROP blokkok száma sem csökkent, azaz továbbra is 32 blending egység található a lapkában. A GDDR5 szabványú fedélzeti memória kapacitása 1 GB, a lapkák pedig 4,8 GHz-es effektív frekvencián üzemelnek.


[+]

A HIS termékeinél már megszokott IceQ X hűtő alatt stílszerűen kék nyomtatott áramköri lap rejtőzik, melyen két darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó található. A hátlapon két DVI, egy HDMI, és két DisplayPort köszön vissza, vagyis a hárommonitoros Eyefinity konfigurációt és a HD3D technológiát támogató kártya a Radeonoknál megszokott felállással dolgozik.

Arról nincs adat, hogy a HIS Radeon HD 6930 IceQ X mikor tűnik fel a boltok polcain, de az árazás a hírek szerint 200 dollár alatt lesz. Valószínű, hogy az AMD nem minden országban ad engedélyt a forgalmazásra, mivel a pletykák arról szólnak, hogy az újdonságot elsősorban az ázsiai piacok kapják meg. Persze manapság sok helyre eljutnak a Kínában forgalomba kerülő termékek, így talán Európa keleti országaiban, illetve hazánkban is feltűnik pár termék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Előzmények

Hirdetés