Hirdetés

HIS-végletek Radeonra

November végén lapértesülésekre hivatkozva számoltunk be arról, hogy a kanadai ATI Technologies még decemberig kész piacra dobni jelenlegi leggyorsabb grafikus vezérlőjének, a Radeon X1800 XT-nek gyorsabb változatát, a cég korábbi jelölési rendszerének megfelelően „PE” jelzéssel. Az 512 MB-os GeForce 7800 GTX ellenfelének szánt szupergyors kártyának egyelőre se híre, se hamva, az ATI egyik partnere ugyanakkor úgy döntött nem vár tovább, inkább önálló akcióba kezd.

A HIS múlt hét végén beharangozott X1800 XT OC Edition típusjelzést viselő videokártyája érdekes módon pont ugyanolyan paraméterekkel kecsegtet, amilyenekkel a pletykák szerint az eljövendő PE modell szolgálna, azaz a HIS kártyáján lévő GPU órajele 625 MHz-ről 700 MHz-re, a memória sebessége pedig effektíve 1,5 GHz-ről 1,6 GHz-re nőtt. Az új kártya az órajeleket leszámítva teljes mértékben megegyezik a korábbi csúcsmodellel, így (a matricától eltekintve) nem változott a kártyán található hűtési megoldás sem.

Az előbbi modellnél lényegesen szerényebb teljesítményű újdonság a HIS X1300Pro iSilence típusú videokártyája, mely a belépőszintű X1300-as sorozat leggyorsabb mutációjára, a 600/800 MHz-es X1300 Próra épül. A kártya korszakalkotónak egyáltalán nem nevezhető, ám annál népszerűbb hűtési megoldást kapott; egy hőcsöves passzív hűtést, amely teljesen néma üzemmódot biztosít – ám a jelek szerint ez nem megy a teljesítmény rovására.

Az új HIS kártyák fogyasztói áráról egyelőre semmit nem tudni, miként a piacra kerülés más körülményei sem ismertek egyelőre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés