Hirdetés

Hibrid merevlemez 1 gigabájt DDR puffermemóriával

Különleges felépítésű, ugyanakkor nem teljesen ismeretlen alapokon nyugvó hibrid merevlemez került a boltokba Japánban – olvasható a mindig naprakész helyi Akiba PC Hotline! oldalán. A világpiacon gyakorlatilag teljesen ismeretlen DTS Platinum HDD névre keresztelt termékének legfőbb érdekessége, hogy nem a manapság elterjedőben lévő NAND flashmemória alkalmazásával igyekszik kompenzálni a merevlemezes egység komótos tempóját, hanem DDR memóriát használ – abból is 1 gigabájtnyit.

A DTS megoldása első ránézésre közönséges 3,5 hüvelykes merevlemeznek látszik, ám a ház valójában a már említett 1 gigabájtos DDR modulon és a vezérlőelektronikán túl egy 80, 120 vagy 200 GB kapacitású 2,5 hüvelykes merevlemezt tartalmaz. A számítógéphez Serial ATA csatolással kapcsolódó hibrid adattároló a gyártó adatai szerint szinte teljes egészében kihasználja a rendelkezésre álló interfész sávszélességét: a véletlen elérésű olvasási tempó akár a 110 megabájt/másodpercet is elérheti. A Platinum HDD saját szünetmentesítő áramkörrel is rendelkezik, mely maximum kilencven másodperces áramkimaradást képes áthidalni, ám olyan akkumulátora nincs, amely megakadályozná a memóriacellák törlődését hosszabb üzemszünet esetén.

A DDR memóriás hibrid merevlemez elsőként megjelenő 80 gigabájtos változata 15 800 japán jenes (átszámítva kb. 25 500 forintos) áron kerül forgalomba a felkelő nap országában, és egyelőre nincs hír róla, hogy valaha kapható lesz más piacokon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DTS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés