Hirdetés

Hiánypótló beviteli eszközök a Canon jóvoltából

A Canon bejelentette, hogy két X Mark I sorozatba tartozó beviteli eszközzel köszöntik az őszt, melyek igazán hiánypótló készülékek lehetnek a mobil masinákhoz. A legtöbb mai ultravékony notebookkal ugyanis egyetlen komoly probléma van, mégpedig a numerikus billentyűzet hiánya. Ezen persze túl lehet lépni, de sokan megszokták a használatát az asztali PC-k esetében, így meglehetősen nehéz áttérni a notebookok minimalista klaviatúrájára.

Az X Mark I Keypad és az X Mark I Mouse Lite gyakorlatilag ezt a gondot orvosolja. Az előbbi termék egy szimpla számológépnek látszik, és a funkcionalitást tekintve használható is annak, de a Bluetooth 2.01-es vezeték nélküli kapcsolaton keresztül összekapcsolható az adott PC-vel, és máris ellátja a numerikus billentyűzet szerepét is. A termék AAA elemekkel vagy napelemmel működhet, továbbá fekete és fehér színben is kérhető.

Canon X Mark I Keypad
Canon X Mark I Keypad

Az X Mark I Mouse Lite gyakorlatilag mindazt tudja, amit az előző bekezdésben taglalt termék, miközben három gombbal és egy görgővel rendelkező, optikai szenzoros egérként is funkcionál. Az energiát azonban itt már tisztán elemekből kell biztosítani, de a fekete és fehér színezés ennél a terméknél is megmarad.

Canon X Mark I Mouse Lite
Canon X Mark I Mouse Lite

A Canon a Windows és Mac rendszerekhez biztosít drivereket, vagyis lényegében alig lesz olyan masina, ahol az újdonságok nem lesznek használhatóak. Az X Mark I Keypad augusztusban kerül az üzletekbe, míg az X Mark I Mouse Lite szeptemberben fog debütálni. Előreláthatólag mindkét termékért 60 dollárt kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés