Hirdetés

Hét színben kerül piacra az Apple M1 SoC köré épített iMac

A 21,5 hüvelykes modellt váltó 24” képátlójú gép teljesen új dizájnt és átdolgozott perifériákat kapott.

Hosszú évek után megújult az Apple iMac asztali gépének külseje, legalábbis a kisebb verzióé, ugyanis a 27 hüvelykes, „régi” modell mellett hamarosan elérhetővé válik a 11,5 mm vékony, hét választható színben pompázó házba költöztetett, új iMac. Az eszköz 24” képátlójú, 4480x2520 pixel felbontású, DCI-P3 színtérlefedettséggel és True Tone technológiával rendelkező monitort kapott, amit a hátoldalon elhelyezett Thunderbolt csatlakozók segítségével külső monitorunkkal is kiegészíthetünk.


[+]

A gépre a Thunderbolt portok mellett mindössze egy jack kimenet került, továbbá a drágább modell esetében kapunk még egy Gigabit Ethernet csatlakozót is, ami viszont nem magán a gépházon, hanem a mágneses csatlakozású, szövetborítású tápkábel végre köthető tápegységen kapott helyet, így nem kell vesződnünk annak asztalon történő elvezetésével.


[+]

A 2021-es iMac lelke természetesen a tavaly bemutatott Apple M1 SoC, amelyet konfigurációtól függően egy hét-, illetve nyolcmagos GPU, és 8 vagy 16 GB memória segít a munkában, kiegészítve egy 256 GB-tól 2 TB kapacitásig nyújtózó SSD-vel. Vezeték nélküli kapcsolatok IEEE 802.11ax-es Wi-Fi és 5.0 verziójú Bluetooth modul segítségével létesíthetők, míg a multimédiás élményt az új, hat hangszórós hangrendszer, a három beépített mikrofon és a Full HD felbontású FaceTime HD kamera emeli a korábbinál magasabb szintre.

A rendelést az új iMacekre április 30-ától adhatjuk le, a szállítás pedig várhatóan május második felében kezdődik. A 256 GB-os SSD-vel, két Thunderbolt csatlakozóval és a megszokott Magic Keyboarddal rendelkező változat alapára 539 990 forint, míg a Gigabit Ethernet porttal és két extra USB 3 Type-C csatlakozóval, illetve Touch ID ujjlenyomat-olvasós billentyűzettel tuningolt megoldásért 619 990 forintot kell kicsengetnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés