Hirdetés

A hét kijelzős Aurora 7 az FBI ügynökök álma lehet

A prototípusban négy 4K-s és három Full HD felbontású megjelenítő kapott helyet, de reméljük, a dizájnon azért még javítanak.

Négy éve már annak, hogy a Razer bemutatta a három kijelzős Valerie notebookot, amelyből azóta sem lett megvásárolható termék, manapság inkább az egymás alá helyezett monitorok a menők a hordozható számítógépeken. Az Expanscape ehhez képest több lépéssel előrébb jár, hiszen a hét kijelzővel ellátott, Aurora 7 projektnevű eszköz ugyan egyelőre még prototípus státuszban van, de a terméket mindenképp elérhetővé kívánják tenni a végfelhasználók számára is, a weboldalukon látható checklist alapján nem is állnak olyan rosszul.


[+]

A nagyjából 12 kg tömegű, összecsukva 51 x 34 x 11 centiméteres monstrum elsősorban biztonsági szakértőknek, adatelemzőknek, illetve tartalomgyártóknak lesz majd hasznos masina, hiszen a négy darab 17,3 hüvelykes, 4K-s monitor mellett három 7 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőre (amelyek közül a csuklótámaszba épített példány még érintésérzékeny is) rengeteg táblázatot, adatot, kódsort és nyersanyagot szórhatunk szét. Játékok futtatására ugyan egyelőre kevésbé alkalmas, legalábbis ha mindenképp 4K felbontásban gondolkodunk, hiszen az Intel Core i9-9900K processzor és a 64 GB memória mellé csak egy NVIDIA GeForce GTX 1060-as grafikus vezérlő került, de már készül az AMD Ryzen 9 3950X vagy Core i9-10900K processzorral, illetve NVIDIA GeForce RTX 2070 dedikált GPU-val szerelt verzió is.


[+]

Adataink számára rengeteg hely áll majd rendelkezésünkre, hiszen az 1 TB és 512 GB kapacitású NVMe tárolók mellé egy 1 TB-os SATA SSD és egy 2 TB-os HDD is került, az adatátvitel pedig a két IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modul, vagy a három gigabites Ethernet port bármelyikén történhet. USB 3.1-ből három darabot kapunk, ha pedig szükségünk lenne további külső kijelzőre, a HDMI 2.0 kimenetnek hála ilyet is használhatunk.


[+]

Bár a legjobb esetben is 1 órás üzemidő nem mondható soknak, azért megjegyeznénk, hogy ilyen munkaállomással valószínűleg nem a vonaton fog dolgozni a vásárló, inkább csak az asztali gépekhez képest jobb mobilitás a fontos – mi már azt is nagy szónak tartjuk, hogy egy másodlagos, 148 wattórás akkumulátort is be tudtak építeni a házba, ami a monitorok tápellátásáért felel.

A prototípussal kapcsolatban egyébként nem irigykedik a gyártó, bárki vásárolhat magának egyet, a vételár azonban nem ismert, sőt, azt a vásárlók sem árulhatják el, hiszen a The Verge információi szerint rendeléskor alá kell írniuk egy titoktartási nyilatkozatot is.

Előzmények

Hirdetés