Hirdetés

HDMI-konverterek a gyengébb konzolokhoz

A Lenkeng Technology neve biztos nem cseng ismerősen, hiszen a vállalat főleg kábelek és átalakítók gyártásával foglalkozik, ám most bemutattak két HDMI konvertert, melyek segítségével a Nintendo Wii és a Sony PSP néven elérhető konzolok képét lehet a nagyképernyős tv-re küldeni.

Az LKV5000 jelzésű rendszer a Nintendo Wii konzolhoz készült. A japán vállalat játékgépe nagyszerű szórakozást nyújt, de kifejezetten kínos, hogy a termék nem képes a manapság elterjedt HDMI porton keresztül csatlakozni a tv-khez. Ezt a kellemetlenséget a Lenkeng terméke egy csapásra megoldja. A komponens felületen elérhető felbontások teljes skáláját támogató eszköz nagyon egyszerűen beüzemelhető, mivel csak a konzol és a HDTV közé kell kötni

Lenkeng LKV5000
Lenkeng LKV5000

Az LKV8000 már egy sokkal érdekesebb konverter, ezzel a termékkel ugyanis a PSP-t lehet a tv-re kapcsolni. Ráadásul a Lenkeng azt is megoldotta, hogy a megjelenő kép a teljes képernyőt lefedje, és a technológiát le is védette a vállalat. Mint ismeretes a PSP csak a képernyő egy részét tölti meg, amennyiben közvetlen összeköttetés valósul meg a kijelzővel. További érdekesség, hogy a kézikonzol hagyományos 480p-s felbontását 720p-re konvertálja az eszköz, ami természetesen jobb képminőséget eredményez. A HDMI kimenettel rendelkező termék mellett továbbra is elérhető az LKV7000 jelzésű megoldás is, ami D-Sub kimenetet alkalmaz.

Lenkeng LKV8000
Lenkeng LKV8000

A Lenkeng LKV5000 és LKV8000 jelzésű HDMI konverterek hamarosan elérhetők lesznek a nagyobb webáruházakban. Az árazásról még nem beszélt a vállalat, de 50-70 dollár körüli árcédulák várhatók.

Előzmények

Hirdetés