Hirdetés

HD-élményt nyújtó PC-TV kombón dolgozik a Sony

Várhatóan október környékén elsőként vezet be Blu-ray optikai egységgel ellátott „mindent egybe” (all-in-one) PC-t saját kínálatába a Sony. A gyártó új, VAIO LT sorozatú számítógépei egy házban tartalmazzák a kijelzőt és a számítógép főbb komponenseit, egyszersmind prémiumkategóriás minőséget és szolgáltatásokat ígérve – ennek megfelelő árazással.

Az új sorozat két fő modellválasztékot különböztet meg: az LT HD PC/TV szériába tartozó típusok számítógépként és nagy felbontású tartalmakat kezelő szórakoztatócentrumként egyaránt beválhatnak, ezekbe a konfigurációkba ugyanis egy AMD ATI TV Wonder digitális kábeltuner is kerül (az adás vételéhez egy CableCARD modul is szükséges – ezért ez a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban érhető el), a HD minőségű adást pedig akár Blu-ray lemezre is rögzítheti a VAIO LT HD tulajdonosa. A VAIO LT (tehát HD nélkül) PC-kből ez utóbbi két komponens kimarad, helyettük analóg tuner és multiformátumú DVD-író kerül a lapos házba.

A számítógép főbb alkatrészeit a Sony egyetlen központi egységbe integrálja a VAIO LT (HD) esetében: a 22 hüvelykes képátlójú, WSXGA+ (1680x1050 pixel) felbontású, Xbrite-HiColor technológiájú LCD mögött típustól függően egyebek mellett egy 1,5-2 GHz-es Core 2 Duo processzor, 1 vagy 2 gigabájt memória és egy DirectX 10-kompatibilis GeForce 8400M videovezérlő lapul; a hordozható számítógépektől kölcsönzött technológiák közé tartozik továbbá a pre-802.11n rendszerű Wi-Fi vezérlő is, valamint a PCMCIA és ExpressCard/34 kártyafoglalatok. Az adatokat a csúcskategóriás modellekben egy 500, az olcsóbb változatokban egy 320 GB kapacitású merevlemez tárolhatja. Az alapfelszereltség része mindemellett egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy kártyaolvasó, öt USB kapu, egy i.LINK (FireWire) interfész és egy analóg modem.

Az új VAIO LT számítógépek októberben kerülnek a boltokba az Egyesült Államokban. A gépcsalád ára 1999 dollárról indul, a legdrágább típus 2999 dollárba kerül majd (Windows Vista Home Premium vagy Ultimate operációs rendszerekkel).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés