Hirdetés

Hátraarc a Gigabyte-nál?

Pár nap bizonytalankodás után eldőlni látszik a Gigabyte egyedi tervezésű RX Vega 64 Gaming OC grafikus kártyájának sorsa.

Múlt hét végén érkeztek először információk arról, hogy a Gigabyte bizonytalan, saját tervezésű RX Vega 64-es kártyájának sorsában. Ennek a bizonytalanságnak a forrásáról sokféle pletykát hallhattunk, volt, amelyik a GPU-k minőségének egyenletességét okolta, de biztosat senki sem tudott mondani. Néhány új, a VideoCardzra felkerült fotó azonban jó hírrel szolgál azoknak, akik igenis szeretnének egy Gigabyte márkájú, Vega 64-re alapuló grafikus kártyát szerelni gépükbe, ezeken ugyanis pontosan egy ilyen VGA látszik.

 


(forrás: VideoCardz) [+]

A VideoCardz információi szerint egyébként a GB valóban lemondott erről a modellről, ám időközben újabb, ezúttal már egyenletesebb jellemzőkkel bíró GPU-sorozatot kaptak az AMD-től, így elhárultak az akadályok a Gigabyte RX Vega 64 8GB Gaming OC elkészítése elől. A kártyán egy meglehetősen méretes, dupla ventilátoros hűtés dolgozik, valószínűleg a WindForce 2X valamilyen variánsa. Kimenetként három HDMI és három DisplayPort áll rendelkezésre, az extra tápellátást pedig két 8 tűs csatlakozó biztosítja.

 

Az eredeti RX Vega 64 mellett látszik igazán, mekkora hűtésről van szó
Az eredeti RX Vega 64 mellett látszik igazán, mekkora hűtésről van szó (forrás: VideoCardz) [+]

Amennyiben a fotók valódiak, akkor könnyen lehet, hogy október közepe táján a többiekkel együtt a Gigabyte egyedi kártyájának megjelenésére is számíthatunk  persze egyelőre ismeretlen áron.

Előzmények

Hirdetés